Home » Red Dead Roadkill – Sweet Songs Of Anguish

Red Dead Roadkill – Sweet Songs Of Anguish

door Edwin Knip
269 views 1 minuten leestijd

Het nieuwe album van Red Dead Roadkill biedt een aangename reeks rock nummers.
De vijfkoppige band bestaat uit zangeres Redness, gitarist/zanger Bob Lee, gitarist Dean Harper, bassiste Sazzy O en drummer Crash. Het mag duidelijk zijn dat dit pseudoniemen zijn. De nummers op het album zijn een mix van stevige melodieuze rock, metal en alternative.
Redness heeft een krachtige, aangename stem. Unleash The Beast is het eerste nummer van het album, en het klinkt direct lekker vertrouwd. Een snel rocknummer met stevig gitaarwerk, snel gitaarwerk voortgestuwd door krachtige drumslagen. Hail To The King en Cold zijn vergelijkbare nummers. De band speelt de nummers zonder poespas, recht toe recht aan.
Good Night is een stevig duet waarin de mannelijke vocalen een goede match vormen met de stem van Redness. Toch is het niet allemaal even stevig, het afsluitende nummer Under Water is wat rustiger. Het begint met een mooie, rustige piano partij. In vergelijking met de andere elf nummers is dit nummer bijna een ballad te noemen. En dan valt het op hoe goed de stem van Redness blijft klinken als het minder ruig wordt.
Twaalf sterke nummers op een album waar je als band mee te voorschijn mag komen. Dit album is al in 2018 opgenomen en ondertussen is de band volop aan het toeren. Daarna is het de bedoeling om met het volgende album aan de slag te gaan. We gaan dus nog meer horen van deze band.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00