Home » Iggy Pop – Free

Iggy Pop – Free

door Edwin Knip
184 views 2 minuten leestijd

Pop icoon Iggy Pop komt heeft weer een nieuw album vol met aangename nummers.
Het nieuwe album van Iggy bevat tien nummers en opent met het bijna geheel instrumentale Free. Er is één regel tekst, I Wanna Be Free. Het nummer is een soort kruising tussen ambient en jazz, het is een wat mystiek aandoend nummer met een indringende trompetpartij. In het volgende nummer Loves Missing horen we een lekker in het gehoor liggende beat. Het is een poprock nummer waar Iggy op zijn eigen, bekende wijze zijn donkere vocalen overheen uitspreidt.
Een fijn basloopje opent het nummer James Bond. Het is een nummer dat langzaam opbouwt en veel herhalingen kent in de tekst, die overigens het langst is van alle nummers op dit album. Langzaam maar zeker komt het nummer op gang en zet een dansbare melodie neer. Ook is er nog even ruimte voor een korte trompetsolo. Het zou zo gebruikt kunnen worden in een film.
Glow In The Dark is een nummer met een a-typisch ritme, het nummer ontwikkelt geen melodie die voortduurt. We Are The People is een gesproken tekst, voorgedragen met de donkere, warme stem waar we Iggy Pop van kennen. Onder begeleiding van piano en trompet krijgt dit nummer een mooie uitvoering.
Pop weet tien nieuwe nummers ten gehore te brengen, met een nadrukkelijke plek voor de trompet. Het geheel doet een beetje aan als een soundtrack van een film. Er staan geen stampende rocknummers op, wel mooie ingetogen nummers. Pop laat horen dat hij nog steeds nieuwe nummers weet te componeren, nieuwe nummers die het beluisteren meer dan waard zijn. Dit album scoort in ieder geval een dikke voldoende.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00