Home » Revolution Within – Annihilation

Revolution Within – Annihilation

door Maurice van der Zalm
115 views 2 minuten leestijd

revolution_within_coverOok in de eerste helft van het jaar 2016 mogen we niet klagen wanneer het over nieuwe thrashmetalalbums gaat. Ondertussen hebben we al kennis mogen maken met het nieuwe album van Destruction, Death Angel, Raze en Suicidal Angels. Het Portugese Revolution Within doet daar nog even een extra duit in het zakje. Het vorige album Straight From Within dateert ondertussen alweer uit 2012 en op het nieuwe album Annihilation gaat de band gewoon verder waar het gebleven is. Onverstoord energieke thrashmetal.
Ten aanzien van het vorige album is er wel meer werk gemaakt van variatie in de composities. Neigde het voorheen soms naar een herhaling van zetten. Op Annihilation weet de band me meer te boeken en heeft Revolution Within ten aanzien van het vorige album zeker een sprong voorwaarts gemaakt.  De basis is onveranderd heftig, snel en krachtig. Het gitaargeluid is nog altijd retestrak naar voren geplaatst en het wordt duidelijk dat deze Portugezen de thrashmetal nog altijd hoog in het het vaandel hebben staan. Drummer Shaq weet nog altijd met zijn venijnige drumspel de beuk en daarmee de vaart er flink in te gooien. Vooral in de zeer sterke nummers Annihilation en Manhunt komt dit sterk naar voren. Manhunt staat sowieso erg strak in de verf en laat tevens horen dat zanger Raça zijn kunstje niet is verleerd. In Manhunt is zijn zangpartij lekker scherp en uiterst gevarieerd. Iets dat zeker terugkomt op het gehele album met in het bijzonder in het nummer Until I See The Devil Dies. Maar zeker ook in A Fortress Around My Fate. Het nummer is gezegend met een goede groove en ik zie de band gemakkelijk een voorprogramma van Lamb Of God verzorgen. Raça haalt de grunt ergen diep vandaan en stort het over het geheel heen. Hoewel de basis in het thrashgenre ligt en onder meer ook in Suicide Inheritance en Without A Reason For Denial duidelijk naar voren komt, heeft Revolution Within hun eigen stijl wat opgerekt en spelen ze zwaar en langzaam in From Madness To Sanity en wijkt ook Growing Inside lichtelijk af. In de compositie maakt de band gebruik van een maatsoort dat net even buiten de tel valt en waardoor deze compositie uiterst interessant wordt om naar te luisteren.
De eentonigheid die het vorige album lichtelijk ‘ontsierde’ is aangepakt en Annihilation klinkt sterk en heeft een paar uitstekende uitschieters in zich. Titelnummer Annihilation¸ Growing Inside en Manhunt. De strakke thrashbasis ligt goed en staat als een huis. Dit album is zeker weer een sprong voorwaarts voor deze Portugezen.
https://www.youtube.com/watch?v=KM0ASsyxHQg

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00