Home » Rockportaal blikt vooruit: Pinkpop 2016: Zondag

Rockportaal blikt vooruit: Pinkpop 2016: Zondag

door Maurice Tonies
275 views 7 minuten leestijd

PinkpopzondagschemaDe zondag van Pinkpop wordt door velen ook wel de seniorendag genoemd. Natuurlijk heeft dat te maken met de twee acts die later op de dag staan geprogrammeerd. Maar deze zondag biedt nog veel meer. Zo zullen er volop gitaren klinken, ontbreken de singer-songwriters niet, is er ruimte voor nieuw talent en de nodige verrassingen. Rockportaal kijkt dan ook al enorm uit naar de zondag van Pinkpop 2016!
Jungle By Night heeft nog maar amper hun nieuwe album Traveller uit of ze krijgen al de kans om zich aan het grote publiek te bewijzen. De openers van de dag mogen zich op het 3FM-stage komen melden en hebben daar de missie om het publiek een beetje in beweging te krijgen. Dat moet zeker lukken met de klanken van hun nieuwe album. De vrolijke optimistische sound zal het publiek doen dansen en de mogelijke verstijfde spieren van twee dagen festival in ieder geval een beetje losser doen worden. Als de blazers van het podium klinken en een zonnetje zich over het terrein laat zien kan het bijna niet meer mis. Het jaar van Douwe Bob kan dat evenmin. Een knappe elfde plaats op het Songfestival met de hit Slow Down zal hem ongetwijfeld heel wat optredens opleveren. Publiciteit genoeg en nu mag hij het ook op Pinkpop komen waarmaken. De zanger is in gezelschap van goede muzikanten en naast nummers van zijn nieuwe album Fool Bar heeft deze artiest ook nog meer hits op zijn conto. Eens brak hij door via het programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland en zo blijkt dat dit een van de weinige voorbeelden is van talentenshows die werkelijk tot de blijvertjes kunnen worden gerekend. Het enthousiasme waarmee Douwe op het podium staat zal op menig glimlach kunnen rekenen en een uurtje naar zijn muziek luisteren is dan ook zo om.
Ook op zondag zijn er dilemma’s waarbij men keuzes moet gaan maken. Zo zal Tom Odell op het 3FM-stage zijn hit Another Love doen klinken, maar zal het vandaag echt gaan om het nieuwe album Wrong Crowd wat dan twee dagen uit is. Een betere manier om je nieuwe materiaal te kunnen promoten is St Pauler niet en Tom Odell beschikt nog niet echt over heel veel hits. De grote massa zal zich dan ook in het gras parkeren en luisteren naar wat voor moois Tom allemaal te melden heeft. Rustig relaxen is er daarentegen bij St. Paul & The Broken Bones niet bij. Wie deze formatie niet kent en een nummertje hoort zal denken dat er een reïncarnatie van een donkere soulzanger op het podium staat. Men zal dan ook de ogen uitkijken en zich verbazen dat de zanger er toch heel anders uitziet en men totaal geen stemgeluid bij deze zanger verwacht. Wat een groots geluid en wat een geweldige band. De soul zal klinken door de Brand Bier Stage en zelfs buiten de tent zal men worden weggeblazen.
Na vijf jaar keert All Time Low terug op Pinkpop. Poppunk doet het altijd goed op een festival en daarom mag Landgraaf niet worden overgeslagen. De band is razend populair in Nederland en de afgelopen jaren was de formatie al met grote regelmaat in ons kikkerlandje te aanschouwen. Vandaag zal de groep menig jong meisjeshart sneller doen kloppen en naar het 3FM-stage lokken. Daarnaast is het simpelweg lekkere muziek voor op een festival. De menigte zal losgaan op op de hit Something’s Gotta Give en velen zullen ineens een herkenningsmomentje beleven. Oww…. Is dat van hun? Juist! All Time Low gaat er een feest van maken! De carrière van Ed Sheeran ging razendsnel. Binnen no time was deze singer-songwriter niet meer van de radio weg te slaan. Ed heeft ook het talent om nieuwe talenten een kans te geven en zo is hij achter zanger Jamie Lawson gaan staan. Jamie Lawson zingt heerlijke popballads en zal dit, net zoals zijn vriend Sheeran in zijn eentje komen doen. Het is aan hem om de grote tent aan zijn voeten te krijgen en als iedereen een beetje fatsoen heeft kan men ook achterin alles goed vertaan en kippenvel krijgen van dit nieuwe talent. Wie uit nieuwsgierigheid komt kijken zal worden weggeblazen met zijn hit Wasn’t Expecting That. Liefhebbers van Matt Simons dienen zeker ook hier even naar te komen kijken.
BMTH - That's The SpiritHet mag er ruig aan toe gaan op Pinkpop vandaag. Laat dat maar aan Bring Me The Horizon over. De band uit Sheffield weet met hun laatste album That’s The Spirit wederom nieuwe fans te verwerven en overal waar de band staat gaat het er ruig aan toe. Ook op de nationale radio komt zelfs de hit Follow You van de heren voorbij, waardoor het misschien al twijfelachtig wordt of de heren wel op het juiste podium staan. Had men niet op het hoofdpodium moeten staan? Bring Me The Horizon is zo’n band die stadions weet te vullen en op grote festivals wel eens in de toekomst de functie van headliner gaat vervullen. De diepgaande teksten zijn niet van het meest vrolijke kaliber, maar dat past dan ook wel bij de band. Bring Me The Horizon bewijst zich per album keer op keer opnieuw en blijft een band in ontwikkeling. Voorlopig zijn we dan ook (gelukkig) nog niet van deze heren af.
Bij de bekendmaking van het programma in Paradiso viel een naam echt op. Juist, die van Lionel Richie! Wat komt hij nu weer doen op Pinkpop? Op zondag 12 juni weten we het definitieve antwoord, maar enigszins kunnen we wel een voorstelling maken. Verwacht een groot meezingspektakel, want wie kent er stiekem niet de hits Three Times A Lady, Dancing on the Ceiling, All Night Long en Say You Say Me? Verwacht tijdens het Pinkpopweekend met regelmaat de grap “Hello, is it me you’re looking for?” Ja, een setlist rijkelijk gevuld met hits, waarmee hij eerder op een Glastonbury ook groot succes boekte. Of hij hiermee het meezingen met Robbie Williams gaat overtreffen is nog maar af te wachten, maar een afgang wordt het zeer zeker niet. Daarvoor heeft deze zanger simpelweg te veel ervaring. De zondag in Landgraaf wordt ook wel de seniorendag genoemd en stiekem mag daar Skunk Anansie zich ook wel onder scharen. De groep rondom zangeres Skin bestaat inmiddels al 22 jaar en wie kent er niet de grote hits zoals Brazen (Weep), Hedonism (Just Because You Feel Good), Twisted (Everyday Hurts) en Weak? Ze hoeven zich al lang niet meer te bewijzen en er kan gewoon een garantie worden afgegeven voor een sterke performance. Wat heeft frontvrouwe Skin vandaag weer aan? In welke outfit komt ze nu weer opdagen? Skunk Anansie brengt overigens om de paar jaar nog steeds nieuwe albums uit en de band is dan ook verre van afgeschreven. Een vaste festivalwaarde komt dan ook gelukkig weer naar Landgraaf.
MaccaDe naam van headliner Paul McCartney stond al heel lang op het wensenlijstje van organisator Jan Smeets. Toen vorig jaar de Foo Fighters helaas op het laatste moment afhaken en toen werd er al in allerijl een beroep gedaan op Macca. Nu een jaar later krijgt hij de eer om Pinkpop te mogen afsluiten. Het voormalige lid van The Fab Four zal vandaag een karrenvracht aan hits meenemen naar Limburg. De kelen zullen dan ook wijd opengaan als McCartney de eerste tonen inzet. Wie is er niet groot geworden met hits van The Beatles zoals Let It Be, Hey Jude, Lady Madonna, maar ook met de latere nummers van Sir Paul? Deze grootheid is ook niet stil blijven zitten en zo zal waarschijnlijk de hit FourFiveSeconds, wat hij opnam met Kanye West en Rihanna niet ontbreken. Hoewel de zanger soms niet al te best bij stem is wordt dit rijkelijk gecompenseerd door de steengoede muzikanten waarmee hij is omringd. Twee uur lang wordt het een meezingspektakel. Traditioneel sluit Pinkpop af met All You Need Is Love. Gaan we daar dit jaar een liveuitvoering van krijgen terwijl we naar het afsluitende vuurwerk kijken?
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00