Home » Shadowrise – Escape From Shadow Island

Shadowrise – Escape From Shadow Island

door Wendy Steenmans
96 views 3 minuten leestijd

shadowriseescapefromshadowislandrpEindhoven Rockcity is inmiddels wel een erg bekende term hier in het zuiden. Menig rock of metal band vind hier zijn roots. Ook Shadowrise mag tegenwoordig toegevoegd worden aan het lijstje met rising stars van het zuiden. Deze symfonische power metal band die ook invloeden heeft in de heavy melodeath hoek zal zeker een storm gaan veroorzaken in de metal scene. De band gevorm rondom front dame Laura Guldemond komt uit met hun eerste EP Escape From Shadow Island. De EP telt vier nummers die een erg mooie indruk geven van wat de band in zijn mars heeft. Maak je klaar voor de wereldverovering!
De Ep steekt van wal met het nummer Rise. Verwacht geen zoetsappige deuntjes maar alle poorten naar de hel worden losgegooid. Flink de beuk erin en zo duister als de hel maar kan zijn. Bedenk alle duistere figuren uit fantasy films maar en ze passen prima in dit nummer als je er een clip bij maakt. Een flinke dosis powermetal waar zeer zeker ook de symfonische elementen niet worden vergeten. Het geheel klopt helemaal.  Als je de variërende stem van Laura er bij hoort dan is het net de kers op de taart. Strak gitaarwerk door Daniel en Roman, rollende drums door Joris, beukende baslijnen door Yordi. De modder vette en vuile grunts wederom door Roman geven net dat tikkeltje meer diepgang zonder het over de top te maken. I want more!
Verder met Django. Van dit nummer verscheen eerder al een lyric video. Het nummer begint iets zachter dan Rise. Het nummer heeft een zekere dansbaarheid over zich wat het een luchtiger nummer maakt. In de refreinen mag er weer een tandje bijgezet worden in. Het nummer lijkt zo weg gelopen uit een sprookjesboek maar dan niet één die bestemd is voor de Efteling. Laura verteld ons een verhaal op zeer overtuigende manier. De duistere grunts van Roman passen hier perfect. Het is ook het kortste nummer op de EP.
Nummer drie op de EP is Monsters. Ook hier wordt weer flink van leer getrokken. gedaan met de subtiele deuntjes maar vol gas vooruit! Maak je nek maar los en doe je haar met een gitaar! Hier mag Laura laten horen dat ze ook een venijnig randje heeft en dat komt in dit nummer erg goed van pas.
Als laatste vinden we de titel track Escape From Shadow Island, tevens het langste nummer op de EP. Met zijn ruim vijf minuten mag er nog een laatste keer full power vooruit gegast worden. Alle toeters en bellen worden uit de kast gehaald zonder dat alle elementen elkaar in de weg lopen.
De EP om kort te gaan:
Shadowrise zet met deze EP een prima debuut neer. Een mooi staaltje power metal van Nederlandse bodem. Niet veel bands weten dit niveau te halen bij hun debuut maar dat geld zeker niet voor Shadowrise. Het is bizar om te horen hoeveel dynamiek er in één nummer past waardoor de EP blijft boeien. Er zitten zoveel haken en ogen in de nummers waar je continue aan blijft haken en die je bij de kladden pakken. Het is duidelijk dat deze band hard zal trekken aan hun grote doorbraak. Dit is zeker niet het laatste wat we van deze band hebben gehoord en het is dan ook met volle overtuiging geen eendagsvlieg. Erg benieuwd ben ik wat deze band nog meer voor ons in petto heeft maar dit beloofd alvast heel wat!
Ik heb Shadowrise al live aan het werk mogen zien in de FemME band battles en zij hebben een erg diepe indruk op mij achtergelaten. Niet alleen op mij maar ook op de jury want zij staan in de finale! De sound die je op de EP hoort wordt ook live neergezet. Sterker nog, de podium act die is ook niet mis. Genoeg om naar uit te kijken voor de toekomst lijkt mij!
Line Up:
Laura Guldemond – vocals
Daniel Boomsma – lead guitars
Roman Potasse – vocals, guitars
Yordi Florax – bass
Joris Sevat – drums
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00