Home » Rosewood – Dying Kiss Of Goodbyes

Rosewood – Dying Kiss Of Goodbyes

door Edwin Knip
149 views 1 minuten leestijd

Lekker in het gehoor liggende rock uit de binnenlanden van Finland.
Rosewood is het een-mans project van Antti-Jussi Valkama, die na jaren actief te zijn geweest als zanger van heavy metal band Arkadia, toe was aan iets anders dan rauwe gitaren en ruig gitaarwerk. Zijn album wordt aangeprezen met het label punk-rock en rock, maar dit dekt niet de hele lading.
Teenage Rebellion is het eerste nummer van het album en dit is inderdaad stevige punk rock met een lekkere uptempo beat. Valkama bespeelt alle instrumenten op het veertig minuten tellende album zelf en maakte uitsluitend gebruik van een vrouwelijke achtergrondzangeres. Hij schrikt er niet voor terug om ook bijvoorbeeld een piano toe te voegen aan een nummer, zoals in Betrayed By Heaven, een wat somberder nummer.
Valkama weet zijn nummers hier en daar te overgieten met een naargeestig, somber ‘kerkhof’ sausje, zoals bijvoorbeeld in Drifted Away en House Of Broken Hearts. Het laatste, afsluitende nummer Rest In Peace is het meest sombere en melancholische nummer op het album. Een album waarmee Valkama duidelijk maakt dat hij wel degelijk in staat is om andere muziek te maken.
Ondertussen is er een live band Rosewood en zijn er diverse optredens in Fniland geweest. Of één en ander een vervolg krijgt in een tweede album of optredens buiten Finland, is nog niet bekend. Maar het zou jammer zijn om deze muziek niet te delen met de rest van de wereld.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00