Home » Nephylim – Severance Of Serenity

Nephylim – Severance Of Serenity

door Jochem van der Steen
240 views 1 minuten leestijd

Nephylim is een death metalband uit Apeldoorn en Den Bosch met een redelijk bewogen historie met niet in de laatste plaats het noodlottig ongeval van bandlid Cézary van der Veen. Toch worstelden originele leden Kevin van Geffen (ex-Breaking the Monolith) en Rens van de Ven en kwamen ze boven met een krachtig debuutalbum dat deze maand uitkomt.
Middels tien tracks etaleren de jongemannen hun talenten. De nummers hebben een redelijke snelheid maar hebben zeker ook een kop en staart. Een voorbeeld zijn de rustigere gitaarklanken als outro van Forsaken en het instrumentale intermezzo met de titel Reassurance waar het gaspedaal even volledig losgelaten wordt.
De grunts van Kevin van Geffen zijn dik in orde, hoewel wellicht wat standaard. De kracht van de band zit hem met name in de composities. De combinatie van death metal met wat meer (atmosferische) black metal en prog-invloeden zorgt voor een geluid dat spannend genoeg is om op te vallen tussen het redelijk grote aanbod in de markt. Een goed voorbeeld van dat spannende is The Bitter Inheritance dat start met wat bijna een donkere versie van een powermetal riff is maar waar vervolgens een dikke grunt overheen gaat.
Als Nephylim deze lijn doorzet en de vocalen dezelfde spanning meegeeft als de composities voorspel ik een prima toekomst voor deze band.
 
 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00