Home » Röt Stewart – Demo

Röt Stewart – Demo

door Filip van der Linden
714 views 2 minuten leestijd

Röt Stewart is een nieuwe punk/hardcoreband met een naam die uit dezelfde schiettent komt als Fleddy Melculy, Wevie Stonder, Jodie Faster, Joy Orbinson, Harmonica Lewinsky en Ringo Deathstarr. Het is vooral een bende ongeregeld met een lange staat van dienst in de Vlaamse underground en ze zijn op missie. Ze rusten niet voor iedereen aan het moshen gaat. Na hun eerste concerten in België gaan straks ook Frankrijk en Duitsland voor de bijl en dan weet je al dat Nederland als volgende aan de beurt is.

 

De bandbezetting van Röt Stewart kregen we in gecodeerde versie. Op zang is er Wölf Stewart (Sartramus, Mölär, ex-Chalice), op gitaar Jah Nick Rötbeck (The DD’s, ex-Lös Bönöbös), op bas Rötsomer (Möa, Cörpse Mutilation, ex-Mörbid Desire) en het betere slagwerk komt van Clint M.K. Rötwood (ex-Idiöt Rant, ex-Misanthröpic Danceband, ex-Tarmak, ex-Göödhead, ex-Phöenix Rebelliön).

 

Deze review gaat nog over de demo van Röt Stewart, maar inmiddels hebben ze ook al een eerste live-registratie op een cassette gepleurd. De democassette is een soort van veredelde repetitie-opname, zoals ze dat in de jaren ‘80 deden. Die setting past natuurlijk helemaal bij deze muziek en het geeft tegelijk ook goed aan hoe deze band live klinkt. Over de mix van punk en hardcore van Röt Stewart kunnen we kort zijn: die is vinnig en militant en hint bij momenten al eens naar sexy metalcore. De onderwerpen die in de lyrics aan bod komen, zijn o.m. het heractiveringsbeleid voor langdurig zieken in Vlaanderen (op Verk), vervelende vrienden (Fucking Shoe) en online-meningen (Digital Masturbation). Er staan ook twee covers op deze demo: Rather See You Dead is van Legionaires Disease en Bad Attitude is een cover van The Testors, maar de Stewarts baseerden zich naar eigen zeggen op de versie van Darkthrone. In nauwelijks meer dan twaalf minuten komen liefst acht songs langs. Inzake energie en compactheid kan dat tellen.

 

Deze demo werd slechts op een paar tientallen exemplaren gemaakt en is reeds volledig uitverkocht. Dat is gewoon jammer voor wie deze band nog wil leren kennen. Wat Röt Stewart op deze demo brengt is zeker niet nieuw, maar dat dergelijke muziek vandaag nog zo’s sense of urgency kan hebben, geeft ons hoop. Hiervan willen we snel een officiële release zien en horen.

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00