Home » Royal Infanticide – Mortal Throne

Royal Infanticide – Mortal Throne

door Filip van der Linden
141 views 1 minuten leestijd
Mortal Throne, het debuutalbum van Royal Infanticide, is een ferme lel rond je oren. Roy Feyen kennen we van Defenstration en ook van o.m. Human Vivisection, Klysma en Human Barbecue, maar op dit solo-album kan hij zich eens volledig laten gaan zonder rekening te moeten houden met andere bandleden.
Dat resulteert in über-zware gutturale vocalen (behalve de songtitels heb je helemaal het raden naar de lyrics), moderne slammetal (rauw en hondsbrutaal) met af en toe hints van deathcore en technische deathmetal. Vooral de gitaarpartijen zijn bij momenten subliem. Niet te ingewikkeld en meestal ten dienste van de groove of melodie. De drums zijn degelijk maar weinig verrassend en soms zakt het tempo wat te veel in.
De zes tracks maken samen 35 minuten vol. De mix was in de handen van Wilson Ng (Virulence Of Misconduct, Defenestration, Klysma, Facelift Deformation, …). De beste tracks staan aan het begin en aan het einde: Awakening Of The Royal Bloodline en Blood Feud Of The Three Houses. Al zit er nu ook weer niet zoveel kwaliteitsverschil tussen de tracks.
Feyen heeft in al zijn bandprojecten en andere samenwerkingen al getoond dat hij in slam tot de top behoort. Met Royal Infanticide blinkt zijn kroon wat harder.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00