Home » Sage – Anno Domini 1573

Sage – Anno Domini 1573

door Edwin Knip
157 views 2 minuten leestijd

Een Kroatische mix van powermetal en progressieve rock zijn de basis van een boeiend verhaal.
Het debuut album van Sage is een feit. Sage is een zeskoppig rockmonster onder leiding van gitarist Enio Vučeta. De band bestaat verder uit zanger Davor Bušljeta, bassist Marko Karačić, gitarist Branimir Habek, toetsenist Andrej Božić en drummer Goran Mikulek. De nummers op het album verhalen over de Boeren Opstand, een strijd tussen goed en kwaad. Het gaat over helden, eerlijkheid en hebzucht.
Rivers Will Be Full Of Blood is de stevige opener van het album gevolgd door Rebellion waarin opgeroepen wordt om de koning te vermoorden zodat er in vrijheid geleefd kan worden. De nummers zijn melodieus en liggen meteen goed in het gehoor. Wolf Priest laat wat mooie gitaar riffs horen onder begeleiding van stevige drumpartijen. Net als in de voorgaande nummers wordt Bušljeta ondersteund door zang van de andere bandleden. Hij komt moeiteloos boven het muzikale geweld uit en de toevoeging van de achtergrond zang zorgt voor meer volume, meer body.
Blacksmith’s Tale heeft wat folk invloeden en begint als een rustige ballad. Na de intro komt er een stevige lome gitaarpartij die het tempo wat opvoert. De zang wordt wat agressiever, net als de korte heftige riffs van de gitaren. De verhaallijn gaat verder met verraad in Treasoon en de dood van de hoofdpersoon in Battle. Treason is snel en dreigend, Battle gaat weer richting folk, met tijdens de intro een overheersende fluitsolo. Langzaam ontstaat er een muzikale orkaan die heftig voortraast. Het album sluit af met Heaven Open Your Gates. De intro is gevuld met Gregoriaans gezang waarna er in het nummer gevraagd wordt om de poorten van de hemel te openen voor onze held.
Het is een veelbelovend debuut met elf verschillende en gevarieerde nummers. Van stevige powerrock naar folk en een flinke dosis progressive metal, er komt van alles voorbij. De nummers zitten zowel instrumentaal als tekstueel goed in elkaar.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00