Home » Saint Deamon – League Of The Serpent

Saint Deamon – League Of The Serpent

door Edwin Knip
979 views 2 minuten leestijd

Power metal van een hoog niveau, dat is waar deze Zweeds-Noorse band mee komt op het nieuwe album.

Opgericht in 2006 komt de band in 2008 met het debuut album, gevolgd door een tweede album in 2009. Daarna is het lang, heel lang stil. In 2019 is de band opeens terug met het album Ghost. En nu is er een vierde album.

De band wordt gevormd door zanger Jan-Thore Grefstad, gitarist Toya Johansson, bassist Nobby Noberg (ex-Dionysus) en drummer Alfred Fridhagen (Gaia Epicus).

Voor het nieuwe album gaat de band anders te werk dan het voorgaande werk. Oud materiaal wordt niet gebruikt, voor dit album wordt alles opnieuw geschreven. Er wordt meer aandacht besteed aan melodielijnen. Er was dringend behoefte aan vernieuwing binnen de band, niet om met het verleden te breken maar om waar de band nu staat te verfijnen.

En dat pakt goed uit. De eerste single is At Break Of Dawn, een stevig uptempo nummer. Het nummer Final Fight is een melodische rocker zoals fans dat gewend zijn van de band. Load Your Cannons is dan weer een extreem catchy nummer. De band weet met verrassende melodieën, pakkende refreinen, ruige gitaar riffs en uitstekende zang ruim drie kwartier de aandacht van de luisteraar vast te houden.

Het is een uitstekend album geworden en het is te hopen dat er nu na twee albums niet weet een pauze van zo’n tien jaar zal volgen. Voor nu voldoet in ieder geval het nieuwe album.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00