Home » Terzij de Horde X Ggu:ll – Van Grond

Terzij de Horde X Ggu:ll – Van Grond

door Jochem van der Steen
1,2K views 2 minuten leestijd

Tilburgse doom band Ggu:ll en Utrechtse black metal band  Terzij De Horde gingen een interessant experiment aan door hun drumtracks uit te wisselen en vanuit die basis muziek te maken. Oftewel, de ene dekte de tafel, de andere serveerde daar een smakelijk gerecht op. Dit interessante experiment werd vorig jaar live gepresenteerd op Roadburn. En nu, mooi op tijd voor Roadburn van dit jaar is dit experiment dan op de plaat gezet.

Hoe Cheiron opbouwt voor die geweldige uitbarsting zonder ons te lang laten afwachten is al heel sterk. Die vocalen die vooral black metal zijn maar naar screamo neigen lijken vol wanhoop te zitten. De kleine wending die het nummer net voor het einde neemt is een heerlijke verrassing.

Poison Arrow is een volledige samenwerking tussen de twee bands. Dat hoor je, want de doom doordrenkt het black metal geluid. De vocalen klinken als een monsterachtige wezen dat je angstaanjagende woorden toespreekt vanonder een putdeksel terwijl je ’s nachts half dronken over straat zwalkt. Dreigend en smerig.

Falter klinkt wat hypnotiserender. De herhalende riffs trekken je een koortsdroom in met drums die klinken alsof een onheilsklok wordt geluid.

Robe Of Words klinkt zo stuwend als  golven die tegen je kajuit klotsen tijdens een storm op zee.  Het gitaarwerk rijgt de schreeuwzang perfect aan de ingetogen drumpartijen. Ook hier prijken de namen van beide bands als uitvoerende op de tracklisting.

Een overweldigende, duistere EP en een geslaagd experiment.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00