Home » Tusky + Fleddy Melculy – 013 (Tilburg) 16/04/2023

Tusky + Fleddy Melculy – 013 (Tilburg) 16/04/2023

door Jochem van der Steen
2,1K views 3 minuten leestijd

Er staat een enorm lange rij voor de 013. Komen die allemaal voor de fijne metalcore en punkrock bands die vandaag in kleine zaal, Next, staan? Een snelle inventarisatie van de leeftijd van deze bezoekers en het ontbreken van T-shirts van Metallica verraadt me dat dit de rij is voor de Edwin Evers Band die in de grote zaal staat. Dus snel maar door de andere deur naar binnen.

Voor veel mensen is alles wat Metallica na The Black Album heeft gemaakt minder van kwaliteit. Ik heb dat nu ook met alles wat er na de eerste twee albums van The Foo Fighters kwam. Gelukkig is daar dan Tusky die die fijne combinatie van pop en punkrock met elkaar weet te combineren op de manier zoals zij eerst deden voordat ze dad rock gingen maken. Puntig, energiek en rauw zonder het melodieuze en aanstekelijke te verliezen. De mannen hebben er duidelijk zin in. De knipoog die in hun podiumpresentatie zit is vermakelijk en natuurlijk passend bij de hoofd act. Ze openen meteen met mijn favoriete nummer, Going Out en daarmee is de toon gezet. De opvolgende setlist is een mooi dwarsdoorsnede van de discografie en natuurlijk ontbreekt nieuwe single Threat Level Midnight ook niet. Ook weten de mannen nog een wall of death voor elkaar te krijgen. Meer dan een opwarmertje!

Het kon natuurlijk niet missen dat Fleddy Melculy zijn optreden aftrapt met Let’s Go! van zijn nieuw album, Antichlist. Dat nummer, een loflied over het live optreden, is gemaakt daarvoor. Gekleed in een wit overhemd met wat bloedspetters past Fleddy dit keer nog beter bij de gemaskerde bandleden. Het geeft een extra nu metal sausje aan de podiumpresentatie. Niet dat er veel nu metal in het optreden zit, muzikaal gezien. Het is vooral dikke metalcore geblazen met een prettig hoeveelheid breakdowns en de moshpit weet ook het grootste deel van het optreden aan te houden. Publiekslievelingen als Geen Vlees Wel Vis en Niks ontbreken natuurlijk niet. In het toegift mogen de bandleden even zonder Fleddy in the spotlight staan bij hun vertolking van Slavendrijver, waar de spot wordt gedreven met zijn rol van frontman. Onoverkomelijk wordt afgesloten met de hit die de Belgen voorgoed op de kaart wist te zetten, T-Shirt van Metallica. Fleddy Melculy stelt nooit teleur, nu ook weer niet. En alle hulde voor Fleddy die na het optreden nog lange tijd bij de merch tafel alle fans te woord staat.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00