Home » Hell Valley High + Ramkot – Willem Twee (Den Bosch) 16/04/2023

Hell Valley High + Ramkot – Willem Twee (Den Bosch) 16/04/2023

door Jochem van der Steen
1,9K views 2 minuten leestijd

Lekker hoor, zo’n middagshow weer in Willem Twee. Om half vier al met een pint in de hand wat fijne rockbands kijken. Prima besteding van je zondagmiddag, zeker met de twee relatief nieuwe bands die vandaag op het podium staan.

De zaal is vanaf het begin af aan lekker gevuld. Er zijn zelfs wat kinderen in de zaal. Niet heel gek, want vrienden en familie willen natuurlijk het eerste optreden ooit van Hell Valley High niet missen. Deze band met ex-leden van Wildebeast, Filthy Felons, Note to Amy, The Unsinkable, Apehanger, Rene SG, Junkyard Safari, Bullpen en AllunderAge presenteert deze middag voor het eerst live hun nummers aan het publiek. De muziek in de stijl van de meer rock ‘n’ roll kant van de stonerrock, zie Fu Manchu, Queens Of The Stone Age en Kyuss staat als een huis. Het groovet zo lekker als het rockt en de meer hypnotiserende riffs worden niet te lang uitgesponnen. De vocalen zijn krachtig en van een hoger niveau dan je bij een stoner band, waar meestal de focus op de riffs liggen. Hiermee geven de heren een prima visitekaartje af.

Fascinerend hoeveel Belgen het geluid van Queens Of The Stone Age en The Eagles of Death Metal hebben genomen en daar een eigen, typisch Belgische, draai aan hebben gegeven. Ramkot is ook weer zo’n band. De populariteit van dit Gentse powertrio is snel stijgende en dat blijkt wel uit de opkomst. Vanaf opener One More zit het tempo er lekker in. Gitarist Tim en bassist Hannes wisselen de rol van lead vocalist mooi af wat voor fijn wat variatie zorgt. Tim vraagt ons in charmant Vlaams: ‘’ Al wakker? Nie volledig? We gaan da goe maken!” En dat doen ze zeker met groovende songs als Red en Fever. Om zeker te weten dat we bij de les blijven worden we uitgenodigd mee te zingen met All Right Now en dat doen we in grote getale. De Belgen weten te overtuigen met hun charme en energieke, maar onopgesmukte otpreden.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00