Home » Sammy Brue – Crash Test Kid

Sammy Brue – Crash Test Kid

door Edwin Knip
185 views 2 minuten leestijd

Een muzikaal dynamisch album van eenartiest die door American Songwriter bestempeld wordt als wonderkind.
Brue schrijft zijn eigen nummers als vanaf zijn dertiende jaar. Ondertussen heeft hij drie EPs en een album uitgebracht. In 2018 voegt hij daar nog de EP Down With Desperation aan toe. De uit Utah afkomstige Brue wordt door het tijdschrift Rolling Stone bejubeld als een Americana belofte en ook The New Yorker is lovend over hem. Hij toert met Lucinda Willams, Justin Townes Earl en meer grote namen.
Op zijn tweede album horen we diverse muzikale stijlen. Uptempo en swingend, maar ook ingetogen en breekbaar. Gravity is het eerste nummer van het album, een lekker zomers nummer. Vrolijk en een pakkende melodie. Die Before You Live doet daar nog een schepje bovenop, er zit wat meer tempo in en een ruimere muzikale begeleiding. Brue heeft een aangename stem om naar te luisteren en hij is in staat om nummers te componeren die de luisteraar haast dwingen om te bewegen. Stil zitten is eigenlijk onmogelijk bij zijn muziek.
Teenage Mayhem is wat ruiger en gaat richting rock waarna het in True Believer weer totaal anders wordt. Dit is meer een pop-ballad. Ook Crash Test Kid is een wat meer ingetogen nummer dat gevolgd wordt door één van de lekkerste nummers van het album, Megawatt. Het heeft wat psychedelisch in het begin waarna het transformeert in een fantastisch popnummer. Van de elf nummers op dit album is zeker meer dan de helft goed genoeg voor genoeg airplay om hoog in de hitlijsten te komen. Geen voorgeprogrammeerde elektronisch getrut, maar muziek recht uit het hart door een muzikant die ook nog eens zijn eigen instrumenten weet te bespelen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00