Home » Bully – Sugaregg

Bully – Sugaregg

door Edwin Knip
207 views 2 minuten leestijd

Het derde album van de Amerikaanse band Bully is een album die herinneringen oproept.
De in 2013 opgerichte band uit Nashville levert alweer het derde album af. Bully is eigenlijk een solo project van gitarist/zangeres Alicia Bognanno. In 2015 brengt de band het album Feels Like uit op Startime International, een sublabel van Columbia. Voor het tweede album Losing sluit de band een contract met het Sub Pop label. De band begon als een driemansformatie maar is ondertussen een solo project van Bognanno waar wisselende artiesten aan meewerken.
Bognanno is afgestudeerd in audio recording en loopt stage in de Electrical Audio Studios in Chicago. Daar begint ze met het opnemen van eigen materiaal voordat ze verhuist naar Nashville. Daar werkt ze als engineer bij Battle Tapes Recording en The Stone Fox Venue. Daar begint ze ook een band met de drummer Stewart Copeland, niet te verwarren met de drummer van The Police. In 2014 wordt er in gelimiteerde oplage een cassette uitgebracht met de titel Milkman. Hier komt het contract met Columbia uit voort.
In 2020 brengt Bognanno twee covers uit, About A Girl van Nirvana en Turn To Hate van Orville Peck. De versies worden lovend ontvangen door onder andere Rolling Stone. Het nieuwe album komt in juni uit, een aangename mix van garage, rock, punk en een snufje pop. Liefhebbers van Transvision Vamp zullen hun hart ophalen. De stem ban Bognanno benadert zelfs het geluid van Wendy James.
Direct van de eerste tonen van Add It On gaan de schuiven volledig open. Bognanno weet hoe ze haar nummers over moet brengen. Op dit album wordt ze bijgestaan door bassist Zachary Dawes en drummer Wesley Mitchell. Daarnaast speelt Bognanno zelf gitaar en bas op het album. Bijna veertig minuten lang weet ze de luisteraar te boeien met nummers als Prism, Let You en het explosieve Stuck In Your Head. Dit album verdient het om ontdekt te worden.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00