Home » Sanguisugabogg – Homicidal Ecstasy

Sanguisugabogg – Homicidal Ecstasy

door Jochem van der Steen
511 views 1 minuten leestijd

Het Amerikaanse Sanguisugabogg (probeer dat maar eens drie keer snel uit te spreken) wist met het eerste album flink wat death metal zieltjes te winnen in 2021. Nu zijn ze terug met weer een fijne pot smerige death.

Deze band brengt wat Carcass en Suffocation eerder deden naar het volgende niveau. Dat wil zeggen dat het nog logger, zwaarder en vuiger klinkt. De gorgelende grunts en belachelijk laag gestemde, gruizige gitaren (drop G, voor wie het wil weten) en droge snare drum zorgen voor een bijna misselijkmakend geluid. De gore teksten, absoluut NSFW dragen daar nog eens extra aan bij. Ik citeer even wat: ‘’I stab my scrotum; incisions/I’ll never have sex again’’ en ‘’Lusting of the dead my member grows engorged’’ of ‘’Wretched/Rancid/Putrid/Maggots crawl you’re infested.’’

Toch is dit album niet alleen geschikt voor smeerkezen en seriemoordenaars. Die logge, trage sound werkt best hypnotisch en er valt prima langzaam op te headbangen en er zitten zo af en toe genoeg versnellingen in om je bij de les te houden. Waar death metal soms wat overweldigend kan zijn zit er in deze nummers een soort van groove verborgen in het muzikale geweld dat toch aangenaam luisteren is als je er even in bent gekomen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00