Home » Dead Duck – Love is Winding

Dead Duck – Love is Winding

door Xander Pas
310 views 2 minuten leestijd

Love is Winding is de nieuwe EP van Nederlandse Indie-Rockband Dead Duck. In 2020 bracht de band hun debuut EP “Smoking Cars” al uit en is beinvloed door bands als Motorpsycho, Mogwai en DIVV.

Deze EP is alleen digitaal te beluisteren en dus vrij toegankelijk voor alle muziekliefhebbers. De EP opent met “Too Many Words”. Wat mij hier vooral opvalt zijn de vocalen. De zanger brengt de tekst erg goed en ik ben nu al aangenaam verrast. Zeker na de rauwe instrumentale intro van het nummer. Dit nummer heeft een hele goede opbouw. Van rauw en energiek naar een rustig moment om de vocalen aandacht te geven en weer door naar rauw en energiek spel. Een heel goede EP opener. Het tweede nummer, “Queens” begint wat rustiger maar wordt al snel weer net zo rauw en energiek. Dit nummer is misschien nog wel beter dan het eerste. Sterke teksten en fijn hoe de vocalen en instrumenten elkaar complimenteren zonder elkaar in de weg te staan.

“Fall of Cities” is het derde nummer op de EP. In plaats van zang, is de tekst in dit nummer grotendeels gesproken. Een mooie afwisseling. Het mooiste nummer op de EP is “Darkness”. De ijzersterke tekst wordt hier duidelijk gezongen en grijpt meteen de aandacht. Ook hier zit weer een duidelijke opbouw in en inmiddels is de stijl van Dead Duck duidelijk te horen. De nummers hebben allemaal een bepaalde sound zonder teveel hetzelfde of eentonig te klinken.

“Help You Out” komt daarbij in de buurt. Ook hier is de tekst sterk en wordt die mooi geleverd door de zanger. Er gebeurt tevens ook een hoop op de achtergrond van dit nummer. Totdat we het energieke spel weer krijgen, bij dit nummer ben ik over zo’n opbouw iets minder te spreken. Tot slot sluit “Love is Winding”, het titelnummer, de EP af. Het gitaarwerk bevalt hier goed, al klinkt de mix van de drums net wat onnatuurlijk. De bass klinkt dan wel lekker vol en de vocalen zijn fijn gemixt. Laten we eerlijk zijn, dit is een fantastisch nummer wat goed in elkaar zit en qua mix niet verkeerd klinkt. Een waardige afsluiter voor een EP waar ik erg van genoten heb. Geef deze band zeker een kans, je zult er geen spijt van krijgen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00