Home » Scarlet Aura – Memories

Scarlet Aura – Memories

door Edwin Knip
167 views 2 minuten leestijd

Een collectie covers vormt het ultieme eerbetoon aan de helden van de Roemeense band Scarlet Aura.
Het derde album van dit viertal is een album met elf covers. Elf nummers die de band de afgelopen jaren afwisselend live heeft gespeeld. Elf nieuwe versies waarmee de band de originele artiesten wil eren. Maar hoe zit het dan met de regel dat het origineel altijd beter is dan de cover? Het is in ieder geval erg wennen bij het eerste nummer, The Final Countdown. Geen electronica maar stevige rock en een rauwe stem. Een stem waar je van moet houden en die in dit nummer geen recht doet aan de compositie. Dat begint al goed.
Eerst maar eens de band voorstellen. Zangeres Aura Danciulescu en gitarist/zanger Mihai Thor Danciulescu schreven samen de single The Beast Within Me, maar dit nummer ontbreekt op het album. De band wordt compleet gemaakt met bassist/zanger Catalin Ungureanu en drummer Sorin Ristea. De band heeft de afgelopen jaren met diverse grote acts mee getoerd. Zo was de band te zien als opening act bij onder andere Helloween, Nazareth, Gotthard, Sabaton, Pretty Maids en meer. In 2014 kwam het debuut album uit en in 2014 won de band de eerste editie van de muzikale wedstrijd The Black Sea Battle Of The Bands. De band maakte naam in Europa door in 2016 met Tarja Turunen te toeren door Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.
Op het nieuwe album staan oude nummers van Judas Priest, Dio, Lita Ford, Europe, Iron Maiden en meer artiesten. Elf nummers krijgen een melodische make-over. Het zijn niet allemaal rocknummers, zo staat er bijvoorbeeld ook het nummer Zombie van The Cranberries op. De ene cover is meer geslaagd dan de ander, maar misschien komt dat wel omdat het origineel zo mooi en bekend is dat je er eigenlijk je vingers niet aan moet branden. Muzikaal komt de band sterk uit de verf, vocaal wat minder. Aura mag dan de bijnaam Princess Of Metal hebben, haar stem is er één om te haten en lief te hebben, er is geen tussenweg.
Een mooi eerbetoon aan de bands die de vier Roemenen inspireerden, een eerbetoon dat een onbevooroordeelde luisterbeurt verdient. En dan is die ene cover maar minder dan het origineel, de enthousiaste uitvoering maakt veel goed.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00