Home » Mylk – Rough Riders And Underdogs

Mylk – Rough Riders And Underdogs

door Edwin Knip
124 views 2 minuten leestijd

Uit ons eigen Limburg komt een subtiele mix van Southern rock en blues.
De band Mylk bestaat uit zanger/gitarist Dave James Hendrikse, gitarist Jan van Haperen, bassist Harrold Nabben en drummer Jan van der Pluim, vier mannen die al sinds hun prille jeugd muziek maken. In 2015 kwam de debuut EP 47th Street uit, in 2016 kwam het eerste volledige album Live It Loud. Het album zorgde er voor dat de band ook optredens in Duitsland ging verzorgen. Op het album staan tien composities van Hendrikse, en een cover van Lie To Me, dat in 1997 op het gelijknamige album van Jonny Lang stond. Het album is opgenomen in Nederland en uiteindelijk werd in Nashville, Tennessee de mastering gedaan. Het hele album duurt bijna drie kwartier. Vierenveertig minuten lekker genieten van bluesrock.
Het album opent met Life Ain’t Easy, een lekker bluesnummer met een bijbehorende trieste tekst. Geen geld, geen kleren en wandelend over straat zie je aan drank verslaafde zwervers. Maar ja, het leven is niet makkelijk. De stem van Hendrikse is haast gemaakt voor de blues, en samen met de muzikale vormgeving is het zeker geen straf om hier naar te luisteren. Eyes Wide Open is een wat rustiger nummer. Pillar To Post staat bol van de frustratie over een ontspoorde relatie. Een lekker basloopje ondersteunt de intro van het nummer. In Why Am I Angry is het moeilijk om gevoelens te onderdrukken als alles naar buiten toe zo ongelooflijk goed gaat. Maar wat van binnen zit, is niet zichtbaar voor anderen.
In Old School Rock’n Roll gaat het tempo even lekker omhoog, een heerlijk swingend nummer. Tussen alle elf nummers zit geen enkel minder nummer Het hele album lang blijft de band boeien, zowel tekstueel als muzikaal. De band geeft wat er verwacht wordt, een lekker dampend bluesy album. Een absolute aanrader.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00