Home » Schwarzer Engel – Kreuziget Mich

Schwarzer Engel – Kreuziget Mich

door Edwin Knip
130 views 1 minuten leestijd

Donkere gothic metal uit Duitsland.
Zwaar en bombastisch dreunen deze Duitsers door de speakers. De donkere stem van zanger/gitarist Dave Jason verhaalt over het einde van de wereld en dat iemand gekruisigd zal moeten worden om de wereld van haar zonden te verlaren. Religie en metal gaan samen, of toch weer niet? Jason zingt over de kruisiging en in het nummer Teufel over de zeven dagen durende schepping. Teufel laat ons weten dat de duivel overal woont, in woede, in toorn en in angst.
Schwarzer Engel maakt muziek in de categorie Rammstein, bombastisch geweld met een flinke vleug elektronica. Althans, de eerste twee nummers van deze EP. Het derde nummer heet Paradies en het is een instrumentaal nummer. Als extra toevoeging staat er bij de titel Orchestral Soundtrack en inderdaad luistert het nummer als een soundtrack. Het bombastische is weg en er is een piano toegevoegd.
Het laatste nummer is een remix van Kreuziget Mich. Weer komen de stevige riffs en stuwende elektronica boven drijven. De band zingt de soundtrack voor het jaar 2020 ‘Nail me to the cross – offer me as a sacrificial lamb‘. De band biedt zichzelf aan als martelaar. Voor de liefhebbers is het bijna 15 minuten genieten.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00