Home » Screamers & Sinners – The Revenge Of ..El Sacamantecas

Screamers & Sinners – The Revenge Of ..El Sacamantecas

door Filip van der Linden
156 views 2 minuten leestijd

In psychobilly zit het Nederlandse Batmobile hoog op de troon, maar in Spanje staat met Screamers & Sinners één van de troonopvolgers klaar.
 
Muzikaal zit Screamers & Sinners in het straatje van Mad Sin, Horrorpops en Batmobile, met daarbovenop een heel aanstekelijke sax en soms een mondharmonica. De Spanjaarden brachten zonet hun tweede album uit, op het Belgische Drunkabilly Records. Alle songs hebben een meer dan goede drive en zijn heet en catchy als een spaanse peper.
 
Inzake onderwerpen kruidt Screamers & Sinners sinds 2012 zijn ruige psychobilly met elementen van de Baskische folklore. The Revenge of​.​.​.​El Sacamantecas gaat over het Spaanse equivalent van de boogeyman. Dit wezen is op zoek naar babybloed en menselijk vet. Gesneden koek dus voor een volledig psychobilly-album. Enkel Ahogate van de Baskische punkband RIP is geen origineel Screamers & Sinners-nummer, maar werd door de band zo bewerkt dat je nauwelijks een verschil merkt.  In Horror Ladies zit zelfs wat van Darling Darling of Rock’n Roll Band van Mano Negra, nog een band die Spaans en Engels al eens door elkaar durfde halen.
 
Voor wie nog twijfelt aan de geloofwaardigheid en ambitie van deze Spaanse band: Doyley van o.a. Demented Are Go en Klingonz kwam meezingen op Tutankhamun, één van de hoogtepunten van The Revenge of​.​.​.​El Sacamantecas. Andere hoogvliegers zijn 100 Maniacs, Ospitaleko en Gauerdiko Trena. 
 
Wie zijn psychobilly al eens graag op z’n Spaans geserveerd ziet, zal smullen van deze Screamers & Sinners.
https://www.youtube.com/watch?v=htceI-SQ7No
 
https://www.youtube.com/watch?v=I6CknOPamsk
 

 
 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00