Home » Screw Houston – Like Fighting Snakes

Screw Houston – Like Fighting Snakes

door Filip van der Linden
149 views 1 minuten leestijd

De Nederlandse punkrockband Screw Houston heeft zonet de EP Like Fighting Snakes uitgebracht via White Russian Records/I For Us Records.

De band bracht reeds enkele EP’s uit als melodische hardcoreband, maar met de komst van een nieuwe bassist werd de muzikale horizon nog wat verruimd.
 
Toch hoor je de roots van deze band nog duidelijk op Like Fighting Snakes. De vocalen zijn meer clean, er ging nog meer aandacht naar de melodie en de opbouw van de muziek laat wat meer lucht tussen de brokken energie, maar voorts ruikt alles op deze EP nog naar hardcore.
 
Het resultaat is heel genietbare punkrock die een heel eind verwijderd ligt van de commerciële Amerikaanse pretpunk-paden. I Need Air is het meest punky nummer op deze EP. This Is Where We Part Ways geeft (misschien met de titel) nog het beste aan wat voor moois er nog zit aan te komen.
 
Screw Houston heeft zijn nieuwe pad nog niet helemaal tot in de puntjes afgebakend, maar de zoektocht levert mooie songs op als Alls Rise en Time To Breathe.
 
Like Fighting Snakes is voer voor fans van Secrets, Pierce The Veil en Asking Alexandria.
 
https://www.youtube.com/watch?v=c0L5sX035wU
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00