Home » Shadow Witch – Under The Shadow Of A Witch

Shadow Witch – Under The Shadow Of A Witch

door Edwin Knip
188 views 1 minuten leestijd

Een nieuw album vol doom metal en stoner, afkomstig uit de Verenigde Staten.
Het is alweer het derde album van deze in 2015 opgerichte band. In december 2017 kwam het tweede album uit en nu is er al weer een nieuw stuk muziek. De band bestaat uit zanger Earl Lundy, die ook de mellotron bespeeld, gitarist Jeremy Hall, bassist David Pannullo en drummer Justin Zipperle. De bandleden hebben hun eerste stappen in de muziekwereld al ver voor 2015 gezet in bands als Murphy’s Law, Hellride 102, Blue Coyote, Voodelic, Cold War Survivor, enThe Blind Ambassadors.
Het veertig minuten durende album opent met Spearfinger, een nummer met een muur van gitaarspel. Direct vanaf het begin wordt je overspoeld door de akkoorden van Hall, die ook in de volgende nummers flink zijn stempel weet te drukken. Witches Of Aendor is een nummer dat meer in de richting van doom gaat, de melodie wordt hier wat trager. Het nummer wordt voortgestuwd door een ronkende baspartij van Pannullo.
Fountain is het afsluitende nummer, de intro is met een akoestische gitaar waar Lundy overheen zingt. Daarna wordt het allemaal wat zwaarder en ruiger. Over dit album kan ik kort zijn. Het is een solide en goed gecomponeerd album met aanstekelijke stoner en doom nummers. Voor de liefhebber is een kennismaking zeker aan te raden.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00