Home » Shakra – Powerplay

Shakra – Powerplay

door Maurice van der Zalm
182 views 2 minuten leestijd

SK_P-C_1500x1500December blijft een gezellige maand met de bijbehorende feestdagen. Januari wil echter nog wel eens dat hele gevoel teniet doen. Gelukkig ligt voor me het eerste wapenfeit van 2013: de nieuwe (en negende) cd Powerplay van het Zwitserse Shakra. Vergeleken met de vorige cd Back On Track gaat de band verder op dezelfde, met succes geplaveide, weg. Met Zwitserse precisie is ook dit product gevuld met goede, gladde, hardrock. Om januari wat meer elan te geven is Powerplay dan ook een heerlijk gezellige cd met twaalf kanjers van nummers. Daarbij zorgt de vijfmansformatie toch voor genoeg afwisseling in de nummers.
Life Is Now is een pop-rocknummer waarbij de zang van John Prakesh in de coupletten wat weg heeft van het welbekende geluid van Def Leppard. Na het wat rustigere The Mask is Higher wat zwaarder qua geluid. Vooral het gitaargeluid van het duo Blunier en Muster rifft en grooved goed door het nummer heen, zonder de melodie en de makkelijk in het gehoor liggende refrein te overstemmen. Met Wonderful Life ben ik aangekomen bij de eerste ballad. En wat voor één; werkelijk een prachtig nummer. Het nummer is zo vlak voor de kerst dan ook als single uitgebracht. Het Too Good To Be True is eveneens een ballad, maar haalt het niet bij Wonderful Life. De overige nummers liggen in het verlengde, maar hebben hun eigen stijl; Dear Enemy en Dream Of Minkind liggen zwaar, Save You From Yourself en Because Of You kennen een hoog meezinggehalte en in Don’t Keep Me Hanging gaat er flink gas op de plank. Met Stevie en Secret Hideaway wordt er van twee walletjes gegeten. Makkelijk in het gehoor en een lekker tempo. Shakra weet binnen de grenzen van het hardrockgenre een puike cd te maken. Twaalf nummers die een eigen identiteit kennen, maar geheel in de stijl van de band passen.
Powerplay is, juist door de verscheidenheid van de nummers, voor mij beter dan voorganger Back On Track en daar was ik al heel content mee. Het wachten is, nadat ik Powerplay nog even in mijn cd-speler laat zitten, op nummer 10 !

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00