Home » Manu Armata – From The Heart In Your Face

Manu Armata – From The Heart In Your Face

door Maurice van der Zalm
141 views 2 minuten leestijd

Een aantal jaren geleden kwam er een golf goede muziek uit de provincie Groningen. Ik noem daarbij bands als Paradox Machine en Day Six die een paar prachtige cd’s afleverden. Nu start de provincie Friesland met een offensief. Vanuit het noorden van Nederland wordt de schokgolf veroorzaakt door 13steps uit Leeuwarden (waarvan binnenkort een recensie te vinden zal zijn op deze site) en de brute hardcore van Manu Armata uit Harlingen. De band bestaat sinds 2007 en is toe aan de tweede EP.
De hardcore die Manu Armata maakt, is doorspekt nogal wat thrashinvloeden. De EP kent eigenlijk één nummer van tien minuten dat de heren in vier stukken hebben gehakt. Dat betekent dat er vier nummers liggen die in detail wat eigen elementen kennen, maar over het algemeen eenzelfde karakter kennen. Dat ligt trouwens in het verlengde van de vorige EP No Victory Without Strife. Wat mij wel opvalt bij het beluisteren van de EP is dat het voor mij absoluut niet saai is. Ik kan me ook heel goed voorstellen dat je bij een concert van Manu Armata over nogal wat conditie moet beschikken wanneer je in de moshpit schuift. Want energiek en snel is de band wel. Daarbij opzwepend met een stevige gitaarbasis. De zang van WD is daarbij van internationale klasse. De eerdergenoemde elementen die een nummer toch uniek maken is bijvoorbeeld Existence Is Futile waarbij een loodzware groove halverwege het nummer je even doet beseffen dat je vanuit de snelheid van het nummer even mag stijgen om daarna stevig neer te komen. Een soort muzikaal fierlejeppen. Een echt favoriet nummer heb ik niet, hoewel mijn voorkeur uitgaat naar de eerste twee nummers From The Heart In Your Face en Clenched. De snelheid en energie is in deze nummers voor mij optimaal.
Ik kan uiteindelijk alleen maar zeggen dat we trots mogen zijn op deze stoere Friezen, die een EP de ether inslingeren, waar menig buitenlandse band jaloers op zou kunnen zijn. Het is voor hardcorefans verplichte kost om de website van Manu Armata te bezoeken en je te verbazen over de kwaliteit van de nummers. Zeker doen!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00