Home » Sharptooth – Transitional Forms

Sharptooth – Transitional Forms

door pim@rockportaal.nl
183 views 1 minuten leestijd


Op 10 juli kwam het tweede album Transitional Forms uit van Sharptooth, de hardcore band uit Baltimore. Sinds hun debuut Clever Girl uit 2017, hebben ze keihard getourd, en zijn ze veel groter geworden. De kracht van deze band zit hem in de muziek, maar vooral in de teksten van Lauren Kashan.
De kracht die zij in haar lyrics verpakt, is onvoorstelbaar. Als je je alleen voelt op deze wereld, vastgesnoerd in je eigen gedachtes dan is Sharptooth het beste medicijn. Feminisme, geestesziektes, racisme Kashan verwoordt het zo machtig. Ook op dit album is het laatste nummer weer een prachtig samenvattingsnummer waar alles tekstuele en muzikaal op samenkomt.
Muzikaal is het weer genieten geblazen. Hardcore from Baltimore is keihard, en het klinkt allemaal zo fijn. De plaat is een stuk somberder dan het debuut en ja is dat niet logisch? Dit is een Amerikaanse band en hun land staat in de fik. En de brandweer probeert het vuur niet te doven met water maar met benzine omdat ze niet beter weten.
Conclusie: Transitional Forms is een waardige, duistere opvolger van het net volwassen Clever Girl. Gezien alles wat er in de wereld gebeurt komt deze band als geroepen en zullen ze alleen maar nog groter worden.
Op een schaal van 1 tot 10:
8

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00