Sheryl Crow – 013 (Tilburg) 16/06/2019

De zaal van 013 in Tilburg wordt vanavond omgedoopt tot de Sunday Night Music Club. Met Country-ster Sheryl Crow op het programma mag men zich gaan opmaken voor een avondje nostalgie met diverse klassiekers. Gaan we massaal meezingen op Run Baby Run en All I Wanna Do of heeft de Amerikaanse zangeres heel wat anders in petto?
Geheel in stijl worden we vanavond opgewarmd door Blackbird. Zangeres Merel komt met twee muzikanten het podium oplopen om de verkleinde zaal van 013 met haar muziek te verblijden. Blackbird speelt country-muziek en doet dit vanavond niet geheel onverdienstelijk. Merel geeft aan ontzettend blij te zijn om in het voorprogramma van haar grote idool te mogen staan en vertelt dat ze  de afgelopen tijd regelmatig de albums van Sheryl Crow draait om zo inspiratie op te doen voor het later te verschijnen debuutalbum. Blackbird speelt een degelijke set, de muziek ligt lekker in het gehoor en het heldere stemgeluid met country-snik draagt er zeker aan bij, maar het ontbreekt aan een nummer wat we lekker kunnen meezingen. Gelukkig heeft ze met Stuck In The Middle With You, het bekende Stealers Wheel-nummer een sterke troef in handen. 013 laat even van zich horen en zo lijkt de zaal nu echt opgewarmd.
Na een snelle ombouw kijken de fans al snel weer naar de backdrop waarop de naam van de hoofdact groot te lezen is. Het is even geleden dat Sheryl Crow in Nederland te zien was. Na haar optreden op Parkpop in 2008 stond nog wel een tour op het programma in 2010, maar deze kon helaas geen doorgang vinden. Het heeft dan ook even geduurd voordat de dame weer ergens te zien was in ons kikkerlandje. Naast de show van vanavond staat ze binnenkort ook in het voorprogramma van Phil Collins in het Goffertpark, maar vandaag krijgt ze een veel langere speeltijd toebedeeld. Onder luid gejuich komt de band het podium oplopen, waarna de Amerikaanse zangeres al snel volgt. Tijdens opener Maybe Angels wordt er door de techniek nog even snel geschakeld, waarna het geluid perfect klinkt door de Brabantse zaal. Sheryl Crow scoorde haar grootste hits in de jaren ’90, maar qua stemgeluid heeft ze in al die tijd niet hoeven inboeten. Wat is deze dame in topvorm! Het is dan ook goed toeven in 013 en vol overgave worden hit na hit meegezongen. If It Makes You Happy, Everyday Is A Winding Road, All I Wanna Do en My Favorite Mistake, alle hits passeren al meteen de revue. Tussen de nummers door bedankt Sheryl de fans zelfs in het Nederlands en steekt ze regelmatig een hand uit om zo wat contact te maken met iedereen op de eerste rij. Sommige Amerikaanse artiesten houden iedereen graag op afstand, daar is nu geen sprake van.
Eind augustus verschijnt Threads, het nieuwe album van Sheryl Crow. Op dit album werkt ze samen met diverse grote sterren waaronder Joe Walsh, Bonnie Raitt, Stevie Nicks, Eric Clapton en Mavis Staples. Vol trots vertelt ze hoe het was om met deze artiesten en inspiratiebronnen een album op te mogen nemen. Geen van deze grote sterren is aanwezig in Tilburg om met Sheryl en haar band een nummer te laten horen, maar dat wil niet zeggen dat de 013 niks nieuws te horen krijgt. Maar liefst drie nieuwe tracks klinken door grote zaal en zo krijgt het publiek alvast een voorproefje van Threads. Wat moet dat met al die grote sterren een fantastisch album worden. Tussendoor schroomt ze zich niet om Tilburg even klein te maken door de klassieker Strong Enough, van het Grammy-winnende Saturday Night Music Club-album te spelen. Even is er plaats voor kippenvel en vallen stelletjes elkaar in de armen.
De Sunday Night Music Club in Tilburg heeft echter wel een curfew en als het publiek maar hard genoeg van zich heeft laten horen keert de formatie terug op het podium voor een toegift. Met Soak Up The Sun heeft de zangeres een mooie troef voor het laatst bewaard. Natuurlijk maakt ook de Amerikaanse zich druk om de huidige omstandigheden in haar thuisland, maar roept vooral op om te genieten van het moment. Hoe toepasselijker is het dan ook om de avond te besluiten in I Shall Believe, waarna het nummer wordt omgetoverd in What The World Needs Now Is Love. Voor een laatste maal klinkt de country door de zaal van 013 en hopelijk duurt het een volgende keer niet meer zo lang voordat Sheryl Crow weer in Nederland te zien is!
Foto’s door Patrick Spruytenburg – Rockportaal.nl

 

 

Related posts

Wolfmother + The Picturebooks – Doornroosje (Nijmegen) 11/07/2024

Down The Rabbit Hole 2024: Zondag (Groene Heuvels) 07/07/2024

Down The Rabbit Hole 2024: Zaterdag (Groene Heuvels) 06/07/2024