Home » Shocker – Fractured Visions Of The Mind

Shocker – Fractured Visions Of The Mind

door Edwin Knip
1,4K views 2 minuten leestijd

Na een eerste kennismaking met deze Belgische band in 2021 is er nu eindelijk een volledig album uit. En dat is precies waar we aan toe zijn.

De vijfkoppige formatie staat onder leiding van zanger Sammy Peleman (ex-After All, ex-September Sin) en brengt een mengeling van diverse metalsoorten. De band bestaat verder uit de gitaristen David Vandewalle (ex-Anesthesy, ex-Artach) en Chris Dedeurwaerder (ex-Phoenix Rebellion), basist Koen Vanassche (ex-Gae Bolga, ex- Wapenspraak & Drinkgelag). Nieuwkomer in de band is drummer Louis Genovese (Eyes Of Stone). De toetsen worden bespeeld door gitarist Dedeurwaerder.

In drie kwartier tijd brengt de band negen uiteenlopende nummers waarbij met enige regelmatig invloeden te horen zijn van iron Maiden, Rush en zelfs Electric Light Orchestra. Een mooie variatie dus en een fijne beleving voor de luisteraar.

Met het filmische Shattered opent de band het album, een nummer met een overdaad aan toetsenwerk in combinatie met een haast gesproken tekst. Schijn bedriegt, na de relatief rustige introductie trapt de band af met het ruige Injectiing The Parasite. In ruim zes minuten tijd komt er een sterke combinatie van gitaar riffs, krachtige vocalen en donkere grunts uit de speakers gestroomd. De toon is gezet.

Stranded On The Borderline is minder ruig en geeft meer ruimte aan de gitaarpartijen. Er is plek voor een lange solo in dit melodische nummer. In het nummer Time Does Not Heal weet de band nog maar een keer een fijne combinatie van rustieke rock en ruige metal te vinden. Als het album afsluit met het trage And So It Has Begun komt er nog even een glimp van Black Sabbath uit de beginjaren voorbij.

De band weet te overtuigen met dit album, het is meer dan alleen maar genieten. De variatie in nummers is uitstekende, de muzikale omlijsting staat als een huis. Er is geen moment dat de band in herhaling valt of zelfs maar even verzaakt. Dit vergroot de roep om meer, meer. Kortom, ga dit luisteren, ga dit live meemaken. Top album!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00