Home » David Eugene Edwards – De Spot (Middelburg) 09/10/2023

David Eugene Edwards – De Spot (Middelburg) 09/10/2023

door Ricky de Leeuw
686 views 3 minuten leestijd

De Amerikaanse zanger David Eugene Edwards, doet op maandag 9 oktober 2023 De Spot aan in Middelburg, als onderdeel de “HYACINTH” Tour. Waar de zanger met 16 Horsepower en Wovenhand samen met een band het podium optrekt, doet hij dat in De Spot solo. Nou ja, nog wel vergezeld door multi-instrumentalist Dehn Sora.

Vanuit een rode gloed betreden David en Dehn het podium en wordt de show ingeleid met een 16 Horsepower song: Hutterite Mile. Waar naast ook een aantal Wovehand nummers, het grootste deel van de show toch wel in het teken staat van het meeste recente album Hyacinth.

Direct vanaf de eerste, duistere / mysterieuze klanken weten Edwards en Sora het publiek, in een goed gevulde zaal, te pakken en mee te nemen langs de verhalen. Met daarbij ook een compliment voor het publiek, welke aandachtig luistert en eigenlijk niet door de show heen praat. Wellicht ook te danken aan David Eugene Edwards, welke het publiek echt meetrekt de muziek in.

Door de zee van rook en licht, maken fraaie visuals bezit van de achtergrond op het podium in De Spot. De getoond visuals vormen daarbij een goede aanvulling bij de klanken van de muziek van de Amerikaanse zanger en zijn compagnon. Waar David Eugene voornamelijk de gitaar bespeelt, wisselt Dehn Sora af tussen elektronica, drums, maar ook bas, zelfs met gitaarstok.

David Eugene Edwards spreekt zich voornamelijk uit via de zang, waarbij kort voor de encore er een kort woordje af kan, met: “Thank you, we really appreciate it”. Maar meer woorden zijn eigenlijk ook niet nodig daar het unieke geluid, welke niet goed in een hokje is te stoppen, het werk doet.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00