Home » Silent Skies – Nectar

Silent Skies – Nectar

door Wouter van Hal
285 views 2 minuten leestijd

Iets meer dan een jaar later is hier het tweede album van de formatie met als hoofdrolspelers Tom Englund en Vikram Shankar. 
De liefhebbers hebben hier al reikhalzend naar uit gekeken waaronder vooral mijn vriendin en schoonmoeder. Het eerste album Satellites werd uiterst positief ontvangen en ik moet zeggen dat ik het ondertussen ook heel erg ben gaan waarderen.
Tom (oa Evergrey) en Vikram (een veelgevraagd sessiemuziekant oa Avandra en Ross Jennings) hebben elkaar leren kennen in de tijd dat beide heren aanschoven in de line-up van de Amerikaanse progmetalband Redemption. Vocalist Ray Alder en toetsenist Greg Hosharian werden door deze twee vervangen. Het eerste gezamenlijke wapenfeit was een live registratie Alive in Color van het geweldige optreden op Progpower XIX in 2018.
Het album bevat wederom 10 heel fraaie luisterliedje waarbij de ingetogen zangkunsten van Tom laten horen wat een geweldige stem deze man heeft. We kennen hem natuurlijk allemaal van zijn powervoice bij Evergrey. Op dit project laat hij een hele andere kant van zichzelf horen. Mocht je het debuut nog niet hebben beluisterd en bepaalde verwachtingen hebben in de richting van de power van Evergrey en Redemption ga dan eerst maar eens rustig zitten met een bakje koffie. Vikram is een meester in het neerzetten van soundscapes die de vocalen zeer sfeervol ondersteunen. De combinatie resulteert in een fraai geheel dat een enorme rust de woonkamer in brengt. Ogen dicht, onderuit op de bank en lekker weg zwijmelen.
Het album is qua sfeer een regelrecht verlengstuk van het debuut Satellites en dus voor de fans een blinde en bijna verplichte aanschaf.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00