Home » Skeptical Minds – Kharon

Skeptical Minds – Kharon

door Edwin Knip
1,1K views 1 minuten leestijd

Na acht jaar komt de Belgische female fronted rockband met deel twee in de trilogie Omega Thanatos. Net als in 2015 gaat het album vergezeld van een stripboek.

De band weet indrukwekkende cijfers te tonen, zo zijn er meer can 50.000 contacten bij de fanclub. De band heeft in 20 jaar tijd meer dan 300 optredens gedaan waaronder een aantal waarbij het podium gedeeld werd met Lacuna Coil, Epica, Doro, Arch Enemy en meer. Van het live album uit 2017 werden meer dan 1.500 exemplaren verkocht.

Met het nummer The Awakening opent het album in een combinatie van akoestische gitaar en sferische zang. Halverwege het nummer wordt het gitaarwerk donkerder en de vocalen minder sferisch. Het is de opmaat naar een een reeks nummers gedomineerd door zwaar en dreigend gitaarwerk.

De vocalen van Karoline brengen de juiste sfeer over van de nummers. De muzikale begeleiding zorgt voor de perfecte aanvulling. The Old Man begint met stevige gitaar riffs en in Compass wordt geëxperimenteerd met een computerstem. De band mag graag afwijken van gebaande paden.

Nummers als Reunion en The Key laten horen hoe goed Karoline haar vocalen beheerst. Het nummer Rebels lijkt af en toe een Rammstein riff te herbergen, het zorgt ervoor dat alles bij elkaar een fantastische ervaring wordt. Met elke nieuwe release weet de band zichzelf weer te overtreffen. Grote klasse!Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00