Home » Snakecharmer – Snakecharmer

Snakecharmer – Snakecharmer

door Arjen de Graaf
123 views 1 minuten leestijd

PromoImage (2)2012 was nog niet voorbij of de eerste releases van 2013 worden alweer aangeleverd. Snakecharmer is er daar een van en kan met recht een prima begin van het nieuwe jaar worden genoemd. 
Voormalig Whitesnake leden Micky Moody (gitaar) en Neil Murray (bas) hebben hun krachten gebundeld en komen op de proppen met een uitstekend album waarop o.a. ook zanger Chris Ousey (Virginia Wolf/Heartland), gitarist Laurie Wisefield (Wisbone Ash) en drummer Harry James (Thunder) te horen zijn. De muzikale koers op dit eerste Snakecharmer album laat zich dan ook niet moeilijk raden. Bluesy classic rock in optima forma waar de ervaring en het vakmanschap vanaf spat.
Niet dat het allemaal wereldschokkend is maar het is mooi dat deze oude rotten nog steeds weten hoe het moet en dat ook laten horen. Het is vooral genieten van het smaakvolle gitaarspel van Moody en Wisefield en het rauwe stemgeluid van Ousey. Luister maar eens naar songs als Falling leaves, A little Rock and Roll, Turn of the screw en Nothing to lose. Het is niks nieuws maar het is wel een verademing  in vergelijking met andere bands en muzikanten van dezelfde generatie die krampachtig proberen om oude tijden te doen herleven.
Of Snakecharmer een succes zal worden moet blijken maar liefhebbers van de oude Whitesnake en bands als Bad Company en Foreigner kunnen met dit album hun lol op. Nu maar hopen op een aantal optredens in Nederland.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00