Home » Sodom – Epitome Of Torture

Sodom – Epitome Of Torture

door Maurice van der Zalm
139 views 2 minuten leestijd

cover sodomTerwijl Nederland compleet in de ban is van de komende troonswisseling, brengt Sodom de nieuwe cd Epitome Of Torture uit. Op het Duitse thrashmetalgebied is er echter absoluut geen sprake van een troonswisseling. Naast Sodom hebben ook Kreator en Destruction het afgelopen jaar een buitengewoon goede cd afgeleverd en zijn de bands aan elkaar gewaagd. Zanger Tom Anglelripper, alias Uncle Tom, kan daar heel goed mee leven. Hij is zelfs wel trots op het predikaat The Big Four, wanneer we Tankard meetellen.
Eptiome Of Torture is de zoveelste studiocd in de ruim dertig jaar dat de band bestaat. Met de zoveelste wisseling in de line-up. Nieuweling Markus ‘Makka’ Freiwald beroert op weinig subtiele wijze dit keer de drumkit. Tien nummers lang is het pure thrashmetal dat uit de boxen schalt. Geen moment van inzakken of vertraging. En nog altijd kan Tom zich verbazen over het onrecht dat mensen aangedaan wordt in deze wereld. Niet als wereldveranderaar, maar wel als zeer verbaasde observator. Titelnummer Epitome Of Torturestraalt dit ook allemaal uit. Behalve dat Tom beschrijft dat het onwerkelijk is wat mensen kunnen verzinnen om elkaar te martelen, komt dat in de snelheid en de muzikale sfeer van het nummer helemaal terug. Snel, krachtig, puntig en overtuigend. De kracht uit zich ook in nummers als Cannibal en Katjuscha, waarin Sodom op een nogal Slayerachtige wijze verhaalt over de Russische bom met de lieve meisjesnaam. Andere invloeden dan Slayer zijn te horen in Stigmatized, dat enige Cavalera-elementen in zich heeft, en Tracing The Victim, met een aardig hoog Motörhead en Tankgehalte. Met het nummer S.O.D.O.M. lijkt Sodom na dertig jaar zijn eigen nieuwe lijflied (of volkslied) te hebben geschreven.
Uiteindelijk is Epitome Of Torture gewoon een keiharde thrashmetalcd geworden die elke strijd met concurrenten moeiteloos aan lijkt te kunnen. Gewoon keihard een fantastische cd. Liefhebbers van Sodom, maar ook van Kreator en Slayer kunnen met ogen dicht en oren open de cd aanschaffen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00