Home » Sodom – Out Of The Frontline Trench

Sodom – Out Of The Frontline Trench

door Filip van der Linden
151 views 2 minuten leestijd

Sodom behoort samen met Kreator en Destruction tot de grootste Duitse thrashmetalbands, maar blijft in dat trio misschien toch het kleinste broertje, toch zeker eens ze de grens van Duitsland oversteken. Er is een nieuw album onderweg, maar tot het zo ver is, is er een nieuwe EP van Sodom. Een lauw zoethoudertje voor de fans of de voorbode van opnieuw een fantastisch album?
Op de EP staat al één track die op het volgende volledige album zal staan. Genesis 19 gaat, wat dacht je, over Sodom en Gomorra (het klassieke verhaal met een twist) en is niet alleen in het onderwerp een typische Sodom-track, ook muzikaal is dit vintage Sodom-thrash: relatief snel en heel agressief. Dat ze van één naar twee gitaristen zijn gegaan, merk je aan het agressievere en vollere gitaargeluid. Angelripper is goed bij stem en dat is niet zo evident als je zijn leeftijd meetelt en het aantal concerten dat hij gezongen heeft. Dit laat het beste verhopen voor het volledige album, dat ergens in 2020 mag verwacht worden.
Daarna volgen twee tracks die je enkel op deze EP zal vinden. Down On Your Knees en Out Of The Frontline Trench gaan over de loopgravengevechten van de eerste Wereldoorlog. We zijn altijd een beetje voorzichtig als Duitsers over de oorlog beginnen, maar de eerste is toch een ander verhaal dan de tweede, al is het nog steeds geen leuke geschiedenis. Tom Angelripper baseerde zich voor deze twee tracks op briefkaarten en brieven van zijn (vermoedelijk Duitse) opa. Met de muziek erbij krijg je zo een beetje een idee van hoe het toen voor die soldaten aangevoeld moet hebben.  Het is als dansen op een slappe koord, maar Sodom heeft hier een mooi evenwicht gevonden tussen zich inleven in de miserie van toen en goedkoop sentiment.
Echt helemaal leuk wordt het met de heropgenomen versie van Agent Orange, één van de tracks waarmee Sodom indertijd doorbrak. De betere opnametechnieken en de vollere sound van de nieuwe bezetting maken het de moeite om alleen al hiervoor deze EP aan te schaffen.
De live-versie van Bombenhagel , ongeveer zo oud als Agent Orange, is eveneens een knaller. Bijna helemaal aan het eind zit nog een stukje van een traditioneel mijnwerkerslied. Het massaal meezingen door het publiek in Gelsenkirchen toont dat deze band terecht nog heel populair is.
Grote conclusies horen doorgaans niet bij een eenvoudige EP, maar met deze Ouf Of The Frontline Trench bewijst Sodom dat ze echt wel bij de grootste Duitse thrashbands horen. Dit wordt één van de topbands op de Eindhoven Metal Meeting in december.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00