Home » Sorceress Of Sin – Mirrored Revenge

Sorceress Of Sin – Mirrored Revenge

door Edwin Knip
157 views 2 minuten leestijd

Een debuut album vol melodische power metal uit het Verenigd Koninkrijk.
De band Sorceress Of Sin bestaat pas een paar maanden en komt nu al met het debuut. De band bestaat uit zangeres Lisa Skinner, gitarist Constantine Kanakis, drummer Paul Skinner, bassist Topher O’Meagher (ex-Gehitka) en bassist/orkestrale achtergronden/producer Tom Maclean (Haken).
De muziek van de band leunt op de muziek uit de NWOBHM periode zoals die van Iron Maiden, Firewind of Helloween. Maar dan wel in een hogere versnelling. Skinner heeft behoorlijk wat volume in huis, haar zang is beslist geïnspireerd door de vocalen van Rob Halford of Bruce Dickinson.  Zo, de vergelijkingen zijn getrokken en de lat ligt hoog.
Het album begint met een orkestrale intro bij het nummer Vixen Of Virtue waarna Skinner haar vocalen los laat. Het is een intens nummer, overladen met muziek. Gitaar, drums en bas strijden om de beste plek. Het is een massief stuk muziek geworden dat overloopt in het meer uptempo Multifaceted Survival dat sterke invloeden vanuit de eerdergenoemde NWOBH laat horen. In het nummer Wicked Distortion werkt drummer Skinner zich volledig in het zweet. Roffelende drums, stevige gitaar riffs en lange uithalen van Lisa Skinner.
Skinner laat in Arcadia wat hogere uithalen horen, bijna opera-achtig. Het nummer heeft een aanstekelijke drive en wordt opgevolgd door Echoes Of Existence dat iets minder uptempo is. Er is zelfs plek voor een lange, ingetogen gitaarsolo.
Met tien nummers in drie kwartier tijd weet de band een uitstekend product neer te zetten. De nummers variëren volop, van rustige stukken naar snelle stukken. Het is het debuut van een band die nog geen jaar samen speelt, maar mij hebben ze overtuigd. Hier gaan we zeker meer van horen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00