Home » Sparrow Falls – A Brimstone Harvest

Sparrow Falls – A Brimstone Harvest

door Edwin Knip
191 views 1 minuten leestijd

Album-Front_webEngelstalige rock met vleugjes folk, uit eigen land. Het tweede album van Sparrow Falls, afkomstig uit Maastricht, is een feit.
De band wordt in 2005 opgericht en komt in 2010 met het debuut album Tides. De zes leden van de band zijn zanger Merijn Verhees, zanger/toetsenist Stijn Bannier, drummer Yannick Bovens, gitarist Lando van Berlo, gitarist Elmer Verhees en bassist Boris Wouters. De band speelt de afgelopen jaren meer dan honderd keer live, zowel in Nederland als in België, Duitsland, Engeland en Albanië. Energieke gitaarrock is het hoofdingrediënt van dit album, dat lekker opent met The Festering, gevolgd door het titelnummer A Brimstone Harvest. De meerstemmige zang zorgt voor het extra sausje, naast Verhees en Bannier verzorgen ook Lando van Berlo en Elmer Verhees de vocalen. De vaste instrumenten worden makkelijk omgeruild voor andere, minder reguliere instrumenten zo als banjo en mandoline. The Calm is minder rustig dan de titel doet vermoeden, het kent enkele rustpuntjes maar ook een paar sterke, stevige gitaarriffs. Berlin You’re Murder begint met een lekkere gitaarintro en heeft een wat melancholische zangpartij. Mooi gezongen, goed gespeeld.
Tien nummers lang duurt het album, en dat is ruim voldoende om te overtuigen. Hier staat een volwaardig en sterk muzikaal product.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00