Home » Spock's Beard & The Flower Kings Revisited

Spock's Beard & The Flower Kings Revisited

140 views 3 minuten leestijd

Spock’s Beard en The Flower Kings zijn niet meer weg te denken uit het hedendaagse progressieve rock landschap. In het kader van het 25-jarig jubileum van het label Inside Out Music doen deze kopstukken van het genre in december samen een mini-tour, waarbij (uiteraard) ook Nederland wordt aangedaan. Daarbij zullen De Boerderij in Zoetermeer op 7 december 2018 en Hedon (Zwolle) op 8 december 2018 als concertlocatie dienen. Het wordt een drie uur durende show waarin beide bands een volledige set spelen en daarna gezamenlijk op het podium verschijnen.
Spock’s Beard werd in 1992 opgericht door de broers Neal Morse en Alan Morse. In 2002 verlaat Neal Morse na het uitbrengen van het dubbelalbum Snow de band om zich volledig te richten op zijn solocarrière. Er volgen enkele wisselingen in de bezetting van de band. Anno 2018 bestaat Spock’s Beard uit Alan Morse (gitaar), Dave Meros (basgitaar), Ryo Okumoto Toetsen), Ted Leonard (zang) en Mike Thorne (drums). De band heeft inmiddels dertien albums op zijn naam staan met als meest recente album Noise Floor.
The Flower Kings, opgericht door gitarist Roine Stolt, zette in de jaren ’90 de symfonische rock wereld op z’n kop. De band speelt progrock die teruggrijpt naar de jaren ’70. Ook deze band heeft verschillende bezettingen gekend. Het karakteristieke vloeiende gitaarspel van Roine Stolt, de uitgesproken basloopjes van Jonas Reingold en de soulvolle stem van Hasse Fröberg kenmerken de muziek van The Flower Kings. Nog niet bekend is wie de band zal meenemen als toetsenist en drummer. Het laatste album Desolation Rose dateert van 2013. Daarop waren als toetsenist Tomas Bodin en als drummer Felix Lehrman te horen.
Commentaar van Spock’s Beard: “Spock’s Beard is verheugd de komende wintertournee aan te kondigen! Het zal een co-headliner show zijn met The Flower Kings, dus elke show belooft een geweldige avond te worden. Als nieuwe live drummer introduceren we Mike Thorne van Saga. We zijn erg enthousiast om hem op de drumkruk te hebben en kijken er naar uit om jou te zien op tour.”
Roine Stolt voegt toe: “Mij is gevraagd om een ​​band samen te stellen om te gaan touren in het kader van het 25-jarig jubileum van ons label Inside Out. In diezelfde periode heb ik ook een schat aan muziek voor The Flower Kings geschreven. Daarom voelde ik me genoodzaakt deze muziek nogmaals te spelen voor nog een nieuwe ronde. En het is een mooie gelegenheid om oude en nieuwe vrienden mee te brengen. Omdat de muziek universeel is en sommige nummers zelfs tijdloos. Tegen november hoop ik een spannende setlist gereed te hebben. Daarnaast vier ik het uitbrengen van mijn eerste album The Flower King, Maar naast een stuk geschiedenis van The Flower Kings zal er ook nieuw materiaal te horen zijn en een paar nieuwe gezichten. Time to prog!”
Bron: Cultuurpodium De Boerderij Zoetermeer en Inside Out Music

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00