Home » Sprints – Letter To Self

Sprints – Letter To Self

door Filip van der Linden
308 views 2 minuten leestijd

Het garagepunkkwartet Sprints komt uit Ierland (Dublin). Letter To Self is hun debuutalbum. Van de voorafgaande singles (Up And Comer, Adore Adore Adore en Literary Mind) kon vooral de laatstgenoemde onze aandacht vasthouden.

Sprints werd opgericht in 2019 en speelt schurende punkrock, beïnvloed door vroege Pixies, Bauhaus, Siouxsie Sioux, King Gizzard, Savages en LCD Soundsystem. Hun EP Manifesto uit 2021 en de EP A Modern Job uit 2022 zorgden ervoor dat de muziekpers de band al in een vroeg stadium leerde kennen en de band begin dit jaar live te zien was op ESNS.

Zangeres, gitariste en belangrijkste songschrijfster Karla Chubb zegt dat dit album tekstueel en inzake hoofdthema’s heel persoonlijk en autobiografisch is, terwijl het sonisch een ruimte verkent die is geïnspireerd door een liefde voor gothic uit de vroege jaren ‘80, noiserock uit de jaren ‘90 en modernere muzikale invloeden. Literary Mind is bijvoorbeeld een spontane uiting van gelukzaligheid bij een beginnende verliefdheid van Chubb.

Sprints vertelt over de meest kwetsbare momenten en doordrenkt ze met diepgewortelde garagepunk. Ze willen emoties die als inherent negatief worden beschouwd – angst en woede – omzetten in iets positiefs. Sprints is op dit album tegelijk louterend, eerlijk en rauw en ook nog eens bijzonder aanstekelijk.

De lekkerste kersen op deze Ierse garagepunktaart zijn naast de drie singles ook nog Shadow Of A Doubt en A Wreck (A Mess).

Op 22 februari staat Sprints in de Vera in Groningen. Twee dagen later spelen ze in Tolhuistuin/Paradiso Amsterdam.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00