Home » Stem vanavond voor het Eurovisie Rockfestival

Stem vanavond voor het Eurovisie Rockfestival

door Maurice van der Zalm
4,5K views 4 minuten leestijd

Vanavond is het dan zover. De finale van het Eurovisie songfestival vindt plaats in Liverpool. Alle aandacht is dit jaar natuurlijk gericht op Australië en Duitsland. Australië wist zich met Voyager afgelopen donderdag te plaatsen in de halve finale en Duitsland mag zich als één van de leden van de big five vanavond presenteren met Lord Of The Lost.

Voyager

Voyager verscheen bij Rockportaal negen jaar geleden al op de radar met het vijfde album V. Een album waarover onder meer werd geschreven:

“Er zijn zeker naast de bovengemiddelde composities nog wel nummers die zelfs daar nog uitspringen. Allereerst is er het nummer Orpheus waarbij ik altijd even opveer wanneer ik het hoor. Een nummer dat trouwens wat kenmerken in zich heeft van een lekker Trivium nummer, inclusief enkele gruntpartijen. Wat echter kenmerkend is voor Voyager is het feit dat ze progressieve rock bijna achteloos weten te vermengen met toegankelijke metal waardoor het geheel catchy en vertrouwd klinkt” (Rockportaal).

Op de albums die daarop volgden liet Voyager steeds dat aanstekelijke geluid horen en wist en weet de band electropop met rock en metal te combineren waardoor er steeds een aantrekkelijk geluid je kant op wordt gestuurd. Vorig jaar heeft Voyager al een gooi gedaan maar werden toen tweede in Australië (hoewel ze toen ook al de publieksprijs kregen). Dit jaar bouwen ze een heus feest met Promise. Je kunt tot twintig keer stemmen, dus maak gebruik van deze mogelijkheid vanavond.

Noteer meteen 14 juli in je agenda, want dan komt het nieuwe album Fearless In Love uit via Season Of Mist.

Lord Of The Lost

Een fikse portie glamrock en metal verzorgt Lord Of The Lost uit Duitsland die met Blood & Glitter het titelnummer van het nieuwe album ten gehore gaan brengen aan 150 miljoen kijkers.

Lord Of The Lost is natuurlijk geen onbekende in metalland. Het gezelschap kan ondertussen 2023 als succesvol ervaren. Het nieuwe album debuteerde op nummer 1 in de Duitse albumcharts, tourde door Duitsland in allemaal uitverkochte zalen en de Europese tour start binnenkort. Daarbij openen ze weer voor Iron Maiden en mocht de band de nieuwe koning Charles III ontmoeten eerder deze maand.

Zanger Chris Harms:             
“Only a few hours until one of my childhood dreams will come true: I’ll be on the ESC stage. LORD OF THE LOST have fans all over the world. The fact that, from this year on, voting is now allowed worldwide, gives our Losties worldwide the opportunity to show how strong the community of the best fans in the world are. Because tonight at the Eurovision Song Contest, it’s called: Germany with ‘Blood & Glitter’!”


Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00