Home » Bat Out of Hell – Muziekcentrum de Bosuil (Weert) 12/05/2023

Bat Out of Hell – Muziekcentrum de Bosuil (Weert) 12/05/2023

door Xander Pas
3,2K views 3 minuten leestijd

Bat Out of Hell is een bijzonder album. Geschreven door Jim Steinman, met zang van een destijds onbekende Marvin Lee Aday (beter bekend als Meat Loaf) en na vele afwijzingen uitgebracht in 1977. Dit album zal in menige platencollectie pronken, het is niet voor niets een van de beste / best verkochte albums. De 7 nummers op dit album zijn absoluut perfect en zijn de rede dat zowel mijn vader als ik van muziek zijn gaan houden en dat we samen conncerten zijn gaan bezoeken.

Na de Limburgse specialiteit, Sjoes, besteld te hebben aan de bar, een essentieel onderdeel aan een bezoek aan de Bosuil was het tijd om te genieten van een band die duidelijk net zoveel van Bat Out of Hell en de muziek van Meat Loaf / Steinman houden als de enthousiaste groep bezoekers die luidkeels meezong. Zanger Frank van Zonnetje verzorgde zang, waarvan het af en toe leek alsof Meat Loaf stond te zingen. Waar veel tribute bands beginnen met een integrale set van Bat Out of Hell, had deze band een goede afwisseling tussen Bat Out of Hell en Bat Out of Hell II: Back Into Hell, met tussendoor een nummer van mijn favoriete Meat Loaf plaat: Welcome to the Neighborhood.

De set werd geopend met “Life is a Lemon and I Want my Money Back”, afkomstig van”Bat Out of Hell II”, een fijne opener. Meteen een energieke band op het podium. Het was even wennen om “Bat Out of Hell” niet als opener te hebben, al was het geen verkeerde keuze om die voor het laatst te bewaren. 6 van de 7 nummers die op Bat Out of Hell staan zijn gespeeld, “For Crying Out Loud” ontbrak helaas. De uitvoering van “Heaven Can Wait” werd mooi gedaan en ondanks dat het publiek niet altijd even aandachtig luisterde, kwam Frank’s stem er mooi boven uit en zong hij echt met emotie. Een van de hoogtepunten van het optreden. “Rock and Roll Dreams Come Through” blijft ook favoriet, zowel de uitvoering van Steinman als de opname van Meat Loaf voor Bat Out of Hell II. Dit was een mooi eerbetoon aan twee muzikale geniën die er helaas niet meer zijn.

De hit die Meat Loaf met Cher had ontbrak natuurlijk niet. Ik heb jarenlang gedacht dat “Dead Ringer For Love” op Bat Out of Hell stond. Dit nummer was een bonus track op de CD versie die ik kapot gedraaid heb, maar natuurlijk ook afkomstig van Meat Loaf’s tweede solo album Dead Ringer. Een lekker mee-zing nummer waar het enthousiasme bij de band en het publiek duidelijk zichtbaar was. “I’d Lie For You (and That’s the Truth)” was wederom een hoogtepunt. Niet alleen omdat het afkomstig is van mijn favoriete Meat Loaf plaat, maar ook omdat het een fantastisch nummer met sterke tekst is die ook hier mooi gebracht werd.

Wat was dit een fantastische avond. Een goede sfeer, goed gezelschap en een hele fijne tribute band. Er waren een aantal grote nummers die helaas mistte, ook werd er helaas niks gespeeld van Bat Out of Hell III: The Monster’s Loose. Al is het eigenlijk onmogelijk om al die mooie nummers van Meat Loaf en Steinman in slechts anderhalf uur te spelen. Ondanks dat, een mooie keuze aan nummers met een fijne band die wat mij betreft nog langer had mogen spelen, dit smaakte naar meer en is zeker voor herhaling vatbaar.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00