Home » Stitchfork- Live Lies Truth Dies

Stitchfork- Live Lies Truth Dies

door Wouter van Hal
171 views 2 minuten leestijd

Als er tussen de grote aanvoer van promo-materiaal een aankondiging zit van een Nederlands debuutalbum, word ik meteen razend nieuwsgierig. Zo zat hier ook deze ep van de heren van Stitchfork tussen en ging ik er eens lekker voor zitten.
Het koste even wat speurwerk want de bijgevoegde bio bij de promo is slechts een afbeelding van het geweldig toffe logo en een link naar de Facebookpagina. Maar ik laat mij natuurlijk niet kisten en ga dan zelf wel op onderzoek uit.
Stitchfork  is een band uit de omgeving van de rockstad van Nederland: Den Haag. In 2016 is de band opgericht nadat de heren weer meer rust in hun leven kregen. Kinderen zijn wat groter, gesetteld na verhuizingen en nieuwe banen. Dus de tijd was rijp om lekker de instrumenten weer op te pakken. Aanvankelijk begonnen, zoals zovele anderen, met het spelen van covers. De covers werden op een gegeven moment compleet voorzien van een heavy upgrade en uiteindelijk eigen nummers schrijven. Na een periode van 3 jaar live spelen, meer kinderen en wisselende line-ups was het tijd om 4 nummers op te nemen. Remy Jeremy, Bronco Elmsburgh en Alex Styx Angelman reisden af naar de BigDogRecordings studio in Antwerpen om daar samen met Tim van Doorn op te gaan nemen. Dit resulteerde in 4 singles welke uiteindelijk gezamenlijk op deze ep terecht kwamen. 
Demon dendert meteen al door de speakers. Vol gas en niet anders moeten de mannen gedacht hebben. Dit is stoner/sludge zoals ik het graag hoor. Remy heeft een geweldige strot en komt met gemak boven het geweld uit. De productie is lekker vet en het klinkt alsof het live is opgenomen. Puur en rauw zonder gezeik. Audiosiege uit Portland heeft goed begrepen hoe de mastering moest klinken. Wat moet dit een feest zijn bij een optreden. Dead man, Preacher en Delia volgen elkaar in een sneltreinvaart op en na een kwartiertje valt er een enorme stilte in mijn woonkamer. Ten minste niet voor lang, want dit smaakt naar meer en ik zet het lekker nog een paar keer op. De ep was al uitgebracht in juli van dit jaar maar verdient zeer zeker nog even deze aandacht. Dus bij deze…

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00