Home » Stray Cats – Rocked This Town: From LA To London

Stray Cats – Rocked This Town: From LA To London

door Edwin Knip
253 views 2 minuten leestijd

Ruim vijf kwartier onvervalste rock-a-billy van het hoogste niveau, de Stray Cats vieren hun 40 jarig bestaan!
De opnames van dit album zijn afkomstig van de 40th Anniversary Tour in 2019. In de originele bezetting van gitarist/zanger Brian Setzer, bassist Lee Rocker en drummer Slim Jim Phantom brengt de band ongeëvenaarde,  rauwe en snelle rock-a-billy. Uiteraard zitten er ook wat rustiger nummers tussen en wordt het surf nummer Misirlou opgedragen aan de surfgitarist Dick Dale.
Het album staat boordevol hits en de energie spat er van af. Direct bij het eerste nummer Cat Fight zit het tempo er al in. Al snel volgen hits als Runaway Boys en Stray Cat Strut. Setzer heeft qua stemgeluid niet tot nauwelijks iets ingeleverd en zorgt tussen de nummers door voor wat interactie met het publiek. Lee Rocker plukt zijn bas als een bezetene en houdt de gang er in. Slim Jim Phantom heeft niet het grootste drumstel ook, maar weet zich goed te weren op het podium.
(She’s)Sexy + 17 en Rock This Town zitten verder op ook in de setlist, maar nummers als Little Miss Prissy en Lonely Summer Nights ontbreken. Bij het nummer Fishnet Stockings vertelt Setzer het publiek wat er nodig is voor een goed rock-a-billy nummer, eerst maak je een rock-a-billy melodie op de gitaar, voor het ritme voeg je de drums toe. Daarna komt de bas erbij en tenslotte moet je een tekst bedenken. En die tekst gaat dan over je vriendin die net een nieuwe panty gekocht heeft. Muziek hoeft niet zo moeilijk te zijn.
Ruim 75 minuten denderen de Stray Cats voort, onvermoeibaar en in de hoogste versnelling. Voor de fan is het smullen en voor degene die eens kennis wil maken met de Stray Cats is dit een uitstekend album om mee te beginnen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00