Home » Street Soldier – Original Murda Material

Street Soldier – Original Murda Material

door Jochem van der Steen
1,2K views 2 minuten leestijd

Shirtjes zijn voor bands nog steeds de beste reclamezuilen. Ik zag op Pitfest iemand lopen met een intrigerend shirtje dat de naam Street Soldier droeg. Die naam, met de slogan ‘STRENGTH. LOYALTY. DISCIPLINE. RESPECT.’ bleef hangen. Tenslotte, dat zijn toch de waarden waar hardcore om draait. Dat alles zorgde er voor dat mijn oog op de nieuwe EP van deze band uit Yorkshire viel.

Alles aan deze EP doet denken aan de Engelse straatcultuur. De titels dragen daar zeker aan bij. In die zin is de bandnaam perfect gekozen. Muzikaal worden de hardcore nummers uitgebreid gelardeerd door invloeden uit andere muziekstelen die gewoon ‘’street’’ zijn.

Opener Rewind heeft een catchy geluid. Hier kan op festivals fijn op worden mee gesprongen en met de armen worden gezwaaid en niet per se op een beatdown / Ninja Turtle manier. Denk aan Hatebreed als het een nu metal band was. Can’t Break This heeft een wat directer geluid met een dikke, herhalende hardcore riff en een vette breakdown. Toch sijpelen in de vocalen regelmatig ook de nu metal vibes door. Het felle Time To Lose is een echte circlepit starter. Wat dan volgt is vrij verbazingwekkend. Nah nah Fuck You is een soort hip hop nummer met gitaren wat me even doet denken aan een Cypress Hills en Bodycount. En dan komt ineens die breakdown die je weer met beide benen in de hardcore wereld doet belanden. Het agressieve Middle Fingaz gaat botbreuken opleveren in de moshpit. Op Die Widda Brain zijn de hip hop invloeden weer uitgebreid aanwezig, inclusief scratching. Afsluiter Nonce Killa is het bruutste nummer speciaal voor de echte beatdown liefhebbers.

Het samenspel van vocalist Scotty Hall en drummer/vocalist Laurie “Drill SGT” Caudwell is interessant en opzwepend. Het zorgt voor een bijzonder party vibe, terwijl de nummers over essentiële, zwaardere onderwerpen gaan zoals racisme en mental health. Een opvallende combinatie die wonderwel goed werkt. Hardcore puristen zullen hier niet veel mee kunnen, maar voor hen die op zijn naar wat origineels in die wereld is dit een prachtige ontdekking.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00