Home » Sun Eater – Light Devoured

Sun Eater – Light Devoured

door Jochem van der Steen
132 views 1 minuten leestijd

De Franse Clément Dellis (bassist in Embrace Your Punishment) ging de uitdaging aan in zijn eentje een death metal EP te maken. Onder de naam Sun Eater verwoordt hij in vier tracks zijn eigen depressies aan de hand van de metafoor van een kosmische entiteit, die het licht van de zon opslokt. Mooie zet, want het gaat hier om death metal en niet om emo.
Het mag knap genoemd worden dat je helemaal ”seul”  alleen een death metal EP in elkaar kunt zetten. Zeker als hij ook niet geheel onverdienstelijk is. Ik hoor bijvoorbeeld best wat aardige breakdowns, vooral die inclusief ”blegh” (ik ben een sucker voor een goede ”blegh” op The Advent. De wisselingen in tempo zijn goed getimed en zetten lekkere slam death momentjes in. De bij tijd en wijle best puntige riffs houden je bij de les. De gitaarsolo’s laten een indrukwekkend stukje shred-werk horen. De drums komen zo te horen uit de computer, los van een korte drumpartij in het midden van The Usurper. die toch wel klinkt alsof daadwerkelijk hout het velletje raakte. Dat wil zeggen, het grootste deel van de drums zijn rete-strak maar ook een beetje zonder ziel.
De squeals, grunts en screams doen soms denken aan The Aborted en doen in vakkundigheid niet onder voor het gitaarwerk.  Hoewel het zeker bruut geweld genoeg bevat mag hier zeker wel de sticker ”technical death metal” op worden geplakt vanwege de eerder genoemde tempo wisselingen en virtuoze riffs. Met slechts vier tracks kan deze EP je dan ook zeker niet vervelen.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00