Home » Sunshadows – Red Herring

Sunshadows – Red Herring

door Edwin Knip
100 views 1 minuten leestijd

RedHerring_Cover 1500x1500Frans power trio, geïnspireerd door Deftones en Limp Bizkit. Zanger/gitarist Régis Morin, bassist David Jay en drummer Matthieu Budin vormen vanaf 2014 de band.
Het debuut album Red Herring komt binnen een jaar na oprichting, elf nummers lang overgiet de band de luisteraar met een uiteenlopende reeks van muzikale stijlen. Fly Away is afwisselend rustig, dan weer opzwepend. Een monotone gitaarriff draagt het nummer. If I Die begint met een gesproken intro, het refrein wordt voorgedragen als een soort gebed. Ook hier weer heftige gitaarpartijen en een relatief hoog tempo. Lied To Myself heeft zangpartijen die richting rap gaan, maar dan net niet helemaal. My Shooting Star is een erg rustig nummer, met ruimte voor een lange gitaarsolo. Rich Man gaat over het feit dat je jezelf rijk mag noemen, ook als je geld en bezittingen hebt. Daar gaat het namelijk niet om in het leven. Soul mate houdt het tempo ook wat laag, en zo is er toch een uitgebalanceerd geheel aan songs op dit album.
Energiek en enthousiast speelt de band de verschillende stijlen achter elkaar en vult zo een album als afgerond geheel. Een mooie eerste kennismaking met deze nog jonge band, waar we zeker nog meer van gaan horen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00