Home » Swap Meet – Suburboys

Swap Meet – Suburboys

door Filip van der Linden
102 views 1 minuten leestijd

swap-meetSwap Meet is een jong Vlaams viertal dat opstond uit de assen van The Caribous. Als Swap Meet zijn ze iets weerbarstiger dan als The Caribous, maar op hun eerste EP Suburboys rocken ze nog steeds met behoorlijk veel noise. De productie was in handen van Bert Vliegen van Teen Creeps.
 
Opener Sumr trekt meteen de krijtlijnen voor de rest van de EP: stevige gitaarrock in de lijn van Pavement, Dinosaur Jr., Lemonheads, Sonic Youth en Teenage Fanclub. Ook The Vaselines, Weezer, Metal Molly en Evil Superstars zijn nooit ver weg. Behoorlijk ‘oude’ bands om naar te verwijzen als je weet dat de bandleden een gemiddelde leeftijd van 22 hebben. Recentere referenties zijn Wavves, Bass Drum of Death, Raketkanon en Fidlar, maar daar komt Swap Meet minder in de buurt.
 
Ook bij de vijf andere nummers op deze EP kom je bij dezelfde referenties uit: potige lofi-noiserock die vaak onverwacht van de gangbare paden afwijkt en die dissonantie knap kan koppelen aan een mooie melodie. Met Infinite Bike Rides en I Love Mulching kan de band een breed publiek aanspreken zonder toegevingen te doen op hun noisy feel.
 
https://swapmeet.bandcamp.com/album/suburboys

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00