Home » Fu Manchu – Effenaar (Eindhoven) 20/10/2016

Fu Manchu – Effenaar (Eindhoven) 20/10/2016

door Marc Koetse
231 views 2 minuten leestijd

Een avondje Stoner Rock in de kleine zaal van de Effenaar vanavond. Het concert is uitverkocht bovendien, dus dat belooft een dampend festijn te worden.

Het voor programma wordt verzorgd door de Tangled Horns. De Belgische formatie timmert al een tijdje aan de weg en staan bekend om hun energetische optredens. Uit diverse hoeken hoorde ik positieve verhalen waaronder het optreden op het Sonic Boom festival eerder deze maand in Popei (Eindhoven). Die energie voel je inderdaad aan alle kanten, maar helaas komt die er vanavond niet zo uit. Het kan er niet uit, waarschijnlijk omdat de band op een klein randje voor op het podium gepropt staat. Muzikaal was het allemaal wel in orde: Lekkere riffs en  prima bas werk, al overtuigt de zang me allerminst.

Al jaren staat Fu Manchu op mijn to do lijstje, en al jaren lukt het me de band mis te lopen. Tot nu. De zaal staat ram vol als de 4 man sterke formatie het podium op komt. De band brengt een fraaie selectie van nummers uit hun rijke oeuvre. In een review van “The Obelisk”, mei 2014 las ik dat het vervelende van een Fu Manchu concert is, dat je er lastig hoogte punten in vindt. En zo is het inderdaad: het hele concert is één groot feest en van constante hoge kwaliteit bovendien. Super gitaarwerk, snoeiharde, maar soms ook bijzonder subtiel gebas. Beukende drums (waarom een koebelletje altijd weer werkt is me een raadsel) en zeer prima zang. Als na bijna twee uur de laatste klanken wegebben en een aantal vijftigplussers zichzelf opraapt uit de mosh pit, beklijft het gevoel van “what the fuck happend here???”


 

 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00