Home » Switchfoot – Vice Verses

Switchfoot – Vice Verses

door marvin@rockportaal.nl
192 views 2 minuten leestijd

Wat een begraafplaats al niet kan doen. Hoe luguber het ook mag klinken, het is grotendeels wel de inspiratie geweest voor het nieuwe album van Switchfoot. Tijdens de opnames van het vorige album ‘Hello Hurricane’ logeerden de Amerikanen in een hotel met aangrenzend een begraafplaats. Frontman Jon Foreman liep er naar eigen zeggen iedere ochtend een rondje over heen. Raar? Vreemd? Boeit niet. Indirect heeft het geresulteerd in hun meest opzwepende album tot nu toe, Vice Verses.
Het is duidelijk dat de inspiratie uit het dodenrijk komt aangezien veel teksten donker zijn. Daarnaast is het ook stof dat je aan het denken zet. De nummers ‘Afterlife’ en ‘The Original’ hakken er gelijk goed in. Lekkere rockmuziek met een scherpe rand waarbij de aandacht vooral ligt op het gitaarwerk en de drums. Ook wordt er soms gas teruggenomen. Bijvoorbeeld met het nummer ‘Souvenirs’ en het titelnummer ‘Vice Verses’. Alhoewel dit mooie nummers zijn lijkt Switchfoot beter uit de voeten te kunnen met de hardere, stevigere songs. De teksten zijn zwaar en gaan voornamelijk over problemen waar men mee worstelt. Het nummer ‘The War Inside’ gaat over dat hij zijn ‘own worst enemy’ is. ‘Selling The News’ gaat over de onverzadigde vraag naar nieuws en de wijze waarop het nieuws gebracht wordt.
Al met al een prima plaat. Geen schokkende veranderingen, geen nieuwe wegen die ingeslagen worden. Dit geeft echter niets als je op deze manier eerlijke rockmuziek maakt die je ook nog eens aan het denken zet. Doordat er op muzikaal gebied weinig verrassingen op de plaat staan hebben we met de teksten het sterkste punt te pakken.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00