Home » TenTemPiés – A Casa Tierra

TenTemPiés – A Casa Tierra

door carola@rockportaal.nl
127 views 2 minuten leestijd

TenTemPiés - A Casa TierraTenTemPiés is een band die je misschien wel kent. Vooral op festivals zijn ze op hun best en daarnaast spelen ze vaak in het voorprogramma van bekende bands zoals Che Sudaka en La Pegatina. Het debuutalbum dateert alweer uit 2011 en vandaar dat het weer eens tijd werd voor iets nieuws. Na een tour door Chili brachten de TenTemPiés hun nieuwe EP uit genaamd: A Casa Tierra.
De EP bevat zes nummers die je allemaal het gevoel geven dat je met een cocktailtje in de hand op het strand ligt van een warm land. Goede tip dus voor de thuisblijvers dit jaar en zeker ook fijne muziek om te luisteren op reis naar het warme land.
A Casa Tierra begint met het nummer Nada Te Pido. Een erg vrolijk nummer waar de TenTemPiés meteen laten zien wie ze zijn en wat ze kunnen. Het nummer heeft een afwisselend tempo en is heerlijk dansbaar. Overigens zijn alle nummers van de EP erg dansbaar.
Daarna komt Puño al Aire. Persoonlijk een van mijn favorieten mede door het fijne tempo en het duidelijke basgeluid tijdens het gehele nummer.
Het laatste nummer is Que Sera. Dit nummer is een remix van Perquisite en is zeker de vreemde eend van de EP. Niet negatief, maar absoluut anders dan de vorige nummers.
Alle nummers zijn een mix van ska, reggae, Latin rock en zoals ze zelf zeggen: ‘alles met een Amsterdamse twist’. Hierdoor is de EP erg verrassend en blijft het luisterplezier zeker optimaal tijdens de zes nummers. Ik kan me voorstellen dat deze nummers het allemaal erg goed zullen doen tijdens live optredens.
TenTemPiés hebben weer erg goed werk afgeleverd. Warme nummers waar je meteen op wilt dansen. Niet op vakantie dit jaar? Ga naar een optreden van de TenTemPiés!
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00